top of page

Uitslooftaartje


Vandaag is het blog wat eerder. Morgen hebben we feest, dan vieren wij de verjaardag van vriendin Maja die 60 geworden is. Ik denk niet dat, als ik morgen eenmaal weer thuis ben, nog zin heb om een blog te schrijven, vandaar. Ik heb vandaag een heel lekker recept voor je online gezet van een Appeltaartje met crème en karamelsausje. Het is echt een zalig taartje, gebaseerd op een recept van één van mijn lievelingschefs Rick Stein. Maar let wel, het is echt een serieus taartje voor de uitslovers onder ons. Dit taartje bestaat uit 5 componenten die samengesteld moeten worden! Het is géén ‘hufterproof’ recept (maar wel errug lekker!).

Ik had de afgelopen week zowaar avonden vrij. De hondentraining is niet doorgegaan door de warmte, jachthoorn blazen is ook gecanceld door het kleine aantal deelnemers. Twee avonden vrijaf wat erg welkom was. Ik heb daardoor de tuin een beetje bij kunnen werken en ook aan een aantal recepten kunnen werken zodat ik in ‘tijden van nood’ foto’s heb voor mijn recepten. Daardoor hebben wij de afgelopen dagen lekker kunnen eten. De foto’s heb ik niet door mogen sturen naar Cas. Hij zit nog steeds op het Ziekenhuisrantsoen, en echt, daar wordt niemand vrolijk van. Gelukkig heeft hij een lieve dochter en hele lieve vrouw die een broodje kroket en taartjes naar binnen smokkelen. Anders zou hij het echt niet uit kunnen houden met het voedsel dat hem voorgeschoteld wordt. Hij stuurt vaak genoeg foto’s door van de avonddis… ik ben erg benieuwd naar de fantasieloze kok die elke dag ‘aan de bak moet’ in dat ziekenhuis. Als je zó géén plezier hebt in je werk, ga dan iets anders doen. Hulde aan ‘mijn’ ziekenhuis-kok toen ik in het ziekenhuis lag!


Vandaag hebben we de zomertelling van de WBE Lopikerwaard gehad. Met een aantal liefhebbers zijn we de auto in gestapt en hebben we de verschillende ganzen geteld in onze WBE. Ik heb het richtingsgevoel van een oude postduif, maar gelukkig was Cathy mee die wel precies weet waar we zijn of we naar het noorden, oosten of zuiden moeten rijden. Ik ben echt op weggetjes geweest waar je normaal gesproken niet zou komen, prachtig!! Onderweg hebben wij relatief weinig ganzen geteld, maar de meeste ganzen hadden zich verzameld rond de plassen in de Lopikerwaard. Duizenden zelfs! Met de warmte snap ik dat helemaal.

Zoonlief is geslaagd voor zijn verdediging afgelopen woensdag. Wij zijn zo verschrikkelijk trots op hem! Hij is veel de hort op geweest, wat helemaal leuk is natuurlijk (hoewel ik hem dan wel verschrikkelijk mis). Vandaag heb ik geen kokkereldag. We gaan bestellen. Wat het gaat worden, weet ik nog niet. Maar ik kan ook erg blij worden van een keer niet zorgen en koken. Want degenen die mij iets beter kennen, weten dat ik ook van vette hap en ongezonde meuk houd. Dikke kans dat het ome Mac of een vette Kapsalon wordt, ik verheug me er nu al op!! Van de week komen de leuke en gezondere recepten weer online. ook een superleuk recept van ingrediënten die ‘op moeten’ en wat je vaak wel standaard is huis (zou moeten hebben) hebt. En ja, sorry Cas, dan komen er nu toch wel een aantal foto’s van mijn kokkerelsessies van de afgelopen dagen. Goed weekend allemaal!! En wat ik precies op zondag met het feestje van Maja heb gedaan, kan ik pas het volgende blog delen, anders is de verrassing er al af 😉.


Ben ik nog even... het is een kapsalon geworden!!! En zeg nou zelf, als je zo'n foto van Eline (die vandaag met dressuur 2e geworden is, én ook nog eens twee winstpunten heeft behaald!) binnen krijgt die met vrienden van de 'Heesterkanter Limonade' aan het genieten is... Daar word je toch blij van!!!
44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page