top of page
  • Monique Jansen

Twijfel twijfel…


Met oudste zoon een pak kopen is wel gelukt (het werd alleen een colbertje, een heel pak wilde hij niet), maar eenmaal thuis sloeg de twijfel toe. Hij was er toch niet helemaal tevreden mee. Dat betekende dat hij de volgende dag alsnog een ander jasje heeft gehaald en dat wat wij hadden gekocht retour gaat. Snap ik, je moet je ergens wel prettig in voelen natuurlijk, bij twijfel is er geen twijfel. Wij hebben sowieso samen een hele leuke ochtend gehad. Even op een terrasje een kop koffie gedronken en samen geluncht bij Ici ramen en tepan. Zoonlief vindt winkelen net zo leuk als ik, dus hebben we meer tijd in de horeca besteed dan aan een jasje kopen. Het was echt leuk samen en voordat het echt te heet werd, zaten wij alweer in de auto op weg naar huis.

Ik heb met de honden nog even bij de plas gewandeld. Ik sta daar echt met verbazing te kijken naar hoe het hondenstrand er uit ziet. Gemeente Woerden heeft eind mei het zandstrand voor de honden volgestort met aarde… net voordat het warm weer werd en mensen met hun hondje naar dat stukje van Woerden willen gaan om met hun hondje te kunnen zwemmen. De eerste paar weken na het aarde-storten was het strand afgezet en werd dit als ‘Levensgevaarlijk, drijfzand’ aangemerkt. Borden waar het hondenstrand was werden verschoven, het hondenstrand zou opeens 100 meter verderop pas beginnen.

Nu is het bord intussen wel weer teruggeplaatst op de oude plek, maar het hondenstrand is inmiddels veranderd in een soort wildgroei aan ‘natuur’. Ik begrijp hier helemaal niets van. Je kunt er niet lekker meer zitten met een handdoekje, zodra de honden nat zijn, verandert alles in één grote modderbende. Ik kwam het baasje van Aslan, een prachtige lieve zwarte herder, tegen, en samen spraken wij onze vraagtekens uit over het hoe en waarom de gemeente dit hier zo had aangepakt. Ook hebben we het nog even over mijn blog gehad, en zij zou binnenkort de kaasbroodjes maken. Ik ben benieuwd of zij deze net zo lekker vind als ik!

Op vrijdag heb ik in de ochtend de reebillen die ik bij mijn slager Rietveld had gebracht, opgehaald. Zij hebben die voor mij gepekeld en gerookt. En meteen allemaal lekkere dingen gekocht voor bij de vrijmibo en ossenstaarten voor de Ossobuco voor de zondag. Daarna heb ik ruzie gemaakt met Excel voor de WBE en ook alvast wat voorbereidingen getroffen voor de activiteiten commissie leden die hier zouden komen eten. Op zaterdag overdag verder met kokkerellen, zodat ik op de avond zelf alle tijd had voor mijn gasten. Het was hartstikke gezellig, ik heb mijn laatste potje rillette als smeersel en een zelf gerookte ganzenborst als hapje vooraf neergezet. Een gast vond de ganzensmaak nog te heftig. Hij rookt zelf ook, en laat de borsten langer marineren om die ganzensmaak kwijt te raken. Achteraf ben ik helemaal vergeten de Gegrilde aubergine op tafel te zetten, en ben ik ook een hapje met geitenkaas vergeten te maken en ook alle ingrediënten van het Tomatentaartje met kruidenkaas liggen nog in de koelkast...

Als eerste gerecht had ik de gerookte reebil geserveerd. Ik was vergeten de verse vijgen erbij te doen, maar die heb ik alsnog kunnen gebruiken bij de kaasplank aan het einde. Ik had weer twee mooie courgettes gekregen, en daar heb ik de Courgettesoep van gemaakt. Als hoofdgerecht hadden we tomahawk van de Barbacoa, die heb ik eerst laten roken en daarna nog even geschroeid op hoge temperatuur. Als bijgerechten had ik een Aardappelgratin, champignonsaus met cognac, de rode uiencompôte en de Salade van watermeloen en feta. Nog een semifreddo (maar nu wel met eieren, dat recept zet ik binnenkort wel online) met aardbeien als dessert en een kaasplankje met een lekker glas Pedro Ximenez om het ‘dicht te smeren’. Het was hartstikke gezellig, en gelukkig was alles gelukt. En als er iets niet gelukt zou zijn, zou niemand met honger naar huis gegaan zijn. Wij hebben een goed team met onze activiteiten commissie, daar ben ik echt heel erg blij om.

Vandaag maar even rustig aan gedaan. De spullen van de dag ervoor gewassen, de barbecue schoongemaakt en nog een paar van zulke werkjes die gedaan moesten worden. Omdat ik vergeten ben foto’s te maken vandaag dus niet het recept van de Semifreddo met eieren, maar van een ander dessert; Peertjes met een crumble met noten. Toen ik die maakte, had ik gelukkig wel aan de foto’s gedacht 😉.


(Die passiebloem staat bij Carla in de tuin. Doordat het zo warm is geweest, heeft deze zelfs vruchten dit jaar!)

57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page