top of page
  • Monique Jansen

Toerist in eigen land


Ja, ook onze vakantie is nogmaals in het water gevallen. Geen weekje naar Bimbambeieren, maar steeds een dagje weg in eigen land. Nu is ons land wel verschrikkelijk mooi, maar ik had me juist op Schnitzels en Kaiserschmarrn verheugd. Nu lunchen en dineren we buiten de deur, dus wat dat betreft heb ik ook weer niet te klagen. Ik vergeet alleen vaak foto's te maken... dan zijn er al happen van genomen of is het gerecht al op voordat ik eraan gedacht heb dit op de foto te zetten... Zoals met de champignonsoep van vorige week en de appeltaart van maandag...


Kinderdijk, het Rijksmuseum, Muiderslot zijn een aantal plekken waar wij de afgelopen dagen zijn geweest. Gelukkig hebben we het tot nu toe redelijk getroffen met het weer. Het Rijksmuseum was voor mij weer voor het eerst nadat het is verbouwd. Geen drukte met veel toeristen, maar alle tijd en ruimte hebben om de schitterende doeken te kunnen bekijken. Het was leuk om de stukken die ik als kind en jong-volwassene al schitterend vond weer te zien na zoveel jaar.


Nog even bij mijn schoonmoeder langs geweest. Zij heeft onder andere pompoenen in de tuin en had er al heel wat geoogst. 'Of ik misschien een pompoen mee wilde nemen'. Ik had al een hele tijd geen Pompoensoep meer gemaakt, dus ik heb een mooi tussenmaatje mee naar huis genomen en daar de soep van gemaakt. Ik moest alleen nog even prei en bieslook halen, de rest had ik wel in huis.


Ik ben ook ontzettend verwend door lieve vrienden en vriendinnen. O.a. een mooie fles wijn van Manasse en een schitterende zelfgemaakte kaart. Ook veel bloemen gekregen, allemaal via de bezorgservice, Corona laat een knuffelpartij niet toe helaas. Volgend jaar hoop ik 50 te worden, dan hoop ik wel dat dat wat grootser gevierd kan worden dan in 2020. Ik las onlangs dat 'vroeger alles beter was, vorig jaar bijvoorbeeld, toen was het nog 2019' maar ook dat het paspoort het meest waardeloze document van 2020 is... en zo is het maar net. Proberen overal het beste van te maken en positief te blijven... ook al gaan we de donkeren dagen van de herfst in... Nóg een reden om de pompoensoep te maken zou ik zeggen ;-)
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page