top of page
  • Monique Jansen

Terrassen eindelijk weer geopend

Bijgewerkt op: 3 mei 2021


Woensdag was het eindelijk zover voor de horeca. De terrassen mochten weer open. Alleen overdag en tot 18.00 uur weliswaar, maar alle beetjes zijn meegenomen. Woensdag was het gelukkig ook echt terrassen-weer, maar donderdag en vrijdag was het erg fris. Gelukkig hebben de meeste terrassen in Woerden waterdichte parasols met heaters en liggen er dekentjes. Geen overbodige luxe; Deze maand was het gemiddeld 3,5 graad kouder dan normaal. Ik schrok even toen ik op donderdag een appje binnen kreeg met de tekst “terrassen weer gesloten na 6 Corona gevallen”. Gelukkig was het een grap, om de bijbehorende foto moest ik hard lachen. Wij hadden onze vrijdagmiddagborrel op een terras in de binnenstad, en hoewel het aan de frisse kant was, hebben we genoten.Zaterdag hebben wij onze vrienden uit ‘onze bubbel’ te eten gehad. Ik had donderdag en vrijdag alles al in huis gehaald en mijn koelkasten goed gevuld, toen ik een appje kreeg of wij om 19.00 uur bij hen zouden komen. Ik kreeg het even Spaans benauwd, want ik had weer genoeg proviand voor een heel weeshuis. Gelukkig hadden zij nog geen boodschappen gehaald en kon ik weer van alles bereiden waar de foto’s van ontbreken. Bij het doen van de boodschappen werd het in plaats van een gepofte knoflooksoep een Romige aspergesoep. We zitten midden in het aspergeseizoen, en dan eet je natuurlijk wat er in de schappen ligt. Geen warme chocoladetaartjes als dessert, maar een overheerlijke Charlotte met frambozen. Die smaakt nét zo lekker als die er uit ziet! Je hebt dan ook echt een showstuk om op tafel te zetten.


Ik krijg zojuist een foto door van vriendin Nadine uit Duitsland. Zij woont in de Uckermark in de deelstaat Brandenburg. Het is altijd een flink eindje kachelen daarheen, maar als je dan van de snelweg komt, beland je tussen allemaal meertjes, bossen en ook grote velden met mais en raapzaad. In het voorjaar, als de koolzaad zijn bloemen heeft, veranderen deze enorme glooiende stukken landbouwgrond in één grote gele bloemenzee.

De auto vult zich dan met een lichtzoete geur van deze bloemen. Op de foto kun je zien dat het nog net een beetje te fris is geweest om de bloemen al in bloei te laten komen, maar volgende week zal het waarschijnlijk zover zijn. Helaas kan ik daar niet persoonlijk van genieten, maar door haar foto’s kan ik tóch een beetje meegenieten.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page