top of page
  • Monique Jansen

Te warm om te koken

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023


En daarom vandaag recepten waarbij je wel even in de keuken staat, maar bijna niet boven hete pannen. Wel even de mihoen koken en (als je voor de garnalen erbij kiest) de garnaaltjes moet bakken, maar dat was het dan ook. Het vergt wel wat snijwerk, maar dan heb je ook een heerlijk fris en licht gerecht. De Zomerse loempiaatjes, echt lekker eten bij warm weer. Ik heb in het recept de link naar de twee erbij te serveren sausjes gezet, want die horen er echt bij. En elk sausje kost hooguit maar 5 minuutjes tijd. Als je de werkwijze leest, zie je staan dat je alles in een kommetje moet doen en goed moet roeren. Op warme dagen zijn dat de leukste recepten.

En warm en droog was het de afgelopen week. Ik had weinig afspraken staan, omdat ik nog steeds niet mobiel ben. Ook hondentraining was gecanceld door de hoge temperatuur. Nu moest Fien nog een paar dagen rustig aan doen, en als het wel doorgegaan zou zijn, was ik met Soof gegaan. Die vindt de extra aandacht ook erg leuk. Toen we zaterdag naar de kleiduiven-schietbaan gingen, voelde Soof nattigheid. Ik pakte spullen die ik ook pak als ik ga jagen met haar, maar toch klopte er iets niet. Om er zeker van te zijn dat ik me niet zou vergissen en haar toch mee zou nemen, ging ze naast mijn wapen zitten. Helaas, ze kon en mocht niet mee.

Op woensdag hoorden eindexamen-leerlingen of zij waren geslaagd voor hun eindexamens. Zowel Stijn als Thijmen, zonen van vriendinnen, hadden hun examens gehaald en konden de vlag uithangen. Een dochter maakt het nog heel even spannend, maar ik hoop echt dat ook zij binnenkort haar schooltas bij de vlag aan de mast kan hangen.

Een van de weinige afspraken die ik wel had staan, was bij de pedicure. Daar kom ik sinds mijn herniaoperatie, inmiddels alweer 16 jaar. In de zomer lakt zij altijd mijn teennagels, zodat die er altijd netjes uitzien als ik sandaaltjes of slippertjes draag. Omdat ik al slippertjes droeg voor mijn bezoek aan haar, had ik zelf een poging gedaan wat kleur op de teennagels te kwasten. Maar goed dat die tenen ‘wat verder weg’ zijn, want echt netjes lukt mij dat helaas niet. Als ik nu naar mijn tenen kijk, ben ik heel blij dat die er weer verzorgd uit zien.

Deze week was ook een week van uitersten, zowel een begrafenis als een trouwerij. Als ik mijn vriendin zo verdrietig zie, hou ik het niet meer droog. Twee andere vrienden zijn aan het kwakkelen, de ene heeft een operatie achter de rug (gelukkig goed gegaan), de ander allerlei onderzoeken, omdat hij echt gekkigheid had. Zo zie je maar, je kunt zómaar iets hebben. Waar het kan de slingers ophangen. Hier hangen, letterlijk, de slingers nog van de verjaardag van jongste kuiken. Ik vind het altijd zo gezellig staan. Zolang manlief niet gaat klagen, laat ik die lekker nog even hangen 😉! En mocht hij er vandaag iets over zeggen, vandaag is het ook feest, Vaderdag!49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page