top of page
  • Monique Jansen

Tasty wandeling


Wat een heerlijke zondag hebben wij gehad! (Ondanks een uurtje minder slaap door de Zomertijd.) Samen met vrienden zijn wij gaan wandelen in Rotjeknor met een 'culinaire verrassing' eraan vastgekleefd. Via Tasty Walk hebben wij deze geboekt. Zo doe je én iets leuks buiten met vrienden, én je steunt de horeca een beetje, en dat terwijl je ook nog eens in beweging bent en van een mooie stad kunt genieten. Het was gelukkig droog, maar het waaide wel erg hard. Heerlijk, zo'n middag. Bijkletsen en door een stad slenteren.

De hapjes waren ook ontzettend lekker. Onderweg hebben wij nog wel een extra gang met Bubbels en oesters ingelast. De dag was zeer geslaagd. Als je Tasty Walk googled, kun je je inschrijven voor zo'n wandeling met hapjes. Er zijn meerdere steden te bezoeken met horeca-ondernemers die hieraan mee doen. Echt een aanrader!


Nu weer terug naar wat ons volgend weekend te wachten staat: De Pasen. Ik heb weer 4 recepten online gezet ter inspiratie. Nog een zoet hapje, deze Blauwe bessen tartelettes. Deze is (natuurlijk;-)) erg lekker, en wat fruit betreft kun je hier alle kanten mee op. In plaats van blauwe bessen kun je ook aardbeien, frambozen of bramen gebruiken. Of schijfjes appel en banaan... Goed van tevoren klaar te maken, je hoeft alleen net voor het serveren het fruit er op te doen en te bestuiven met poedersuiker. Ook het Eitje op bladerdeeg is een 'eitje' om te maken.

Je kunt deze zelfs al een beetje voorbakken, en dan op het laatste moment het eitje toevoegen en nog even in de oven schuiven. Als je maar wel alert bent dat de dooier niet helemaal stolt!


Voor de In gin gemarineerde zalm hoef je ook je hand niet om te draaien. Die maak je een dag van tevoren en snijd je op de ochtend dat je deze gaat gebruiken in mooie dunne plakjes. Daar hoef je geen keukenprinses voor te zijn. Dit is echt een 'hufter-proof' recept. Past mooi bij de Pasen en heeft toch een

hele luxe uitstraling. Helemaal omdat je de zalm helemaal zelf hebt gemarineerd!Dan rest het laatste recept van vandaag. Dit recept is ook goed te maken, maar wel een ietsje moeilijker dan de zalm. De Paasrollade met kip en ei. Maar echt, lees het recept door en kijk naar de foto's, dit kun je! En het ziet er ook nog eens schitterend uit!

Deze kun je in schijven serveren als hapje. Als je een voor- , hoofd- en nagerecht serveert, is dit een ideaal hoofdgerecht met bijvoorbeeld een groene salade en wat aardappeltjes uit de oven. Het is niet zwaar en valt helemaal in de Paassfeer. Woensdag de laatste receptjes voor de Pasen, maar ik hoop dat je nu al wat ideetjes hebt opgedaan om met Pasen te serveren. Fijne zondag nog!

52 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page