top of page
  • Monique Jansen

Taart!


Als je met je groepje Wodkawoensdag zo’n mooie prestatie hebt neergezet, mag je daar best trots op zijn. En ik moet bekennen dat ik helemaal trots ben op mijzelf met de behaalde prijzen. Tijd voor taart op Wodkawoensdag, en daar heb ik dit keer mijn Taart met Maltesers en Nutella voor gemaakt. Ik hou sowieso van chocola (wie niet), maar met een mooie crème van Nutella en roomboter ziet zo’n taart er meteen spectaculair uit. Terwijl het niet eens zoveel moeite extra kost. Voor Gerry had ik het op een na laatste potje Rilette van haas mee. Zij houdt niet van zoetigheden, en het was tenslotte feest voor de hele groep!

Na alle beslommeringen van de afgelopen maanden, merk ik nu dat de moeheid eruit komt. Als mijn wekker gaat, moet ik mijzelf bij mijn nekvel uit bed slepen. Als ik eenmaal heb gedoucht, gaat het iets beter, maar ik krijg nu ‘middag-dipjes’. Na paardrijden probeer ik mijn rug altijd wat rust te geven door een half uurtje plat te gaan, maar vandaag ben ik gewoon is slaap gevallen en om half 6 pas wakker geworden. Kennelijk had ik het nodig. Nu helpt het weer sowieso niet echt mee, grauw moerasweer, waterkou en sneeuw. Ik slik altijd al op recept extra vitamine D. Indo’s nemen minder goed vitamine d op, ook al ben ik door de honden elke dag wel anderhalf tot 2 uur buiten. Maar ik merk dat ik de zon verschrikkelijk mis. Iedereen die ik trouwens over het weer spreek, is wel klaar voor de lente en het betere weer.


Gelukkig loopt Fien niet meer mank. Zij heeft een week aan de riem moeten lopen, zodat haar poot rust kreeg. Van de week hebben we pas voor het eerst weer wandelingen gemaakt waarbij ze los mocht lopen. Wat heeft ze gerend! Zij vind het leuk om tussen de bossages te rennen, voor te staan op merels, vinkjes en roodborstjes. En als die wegfladderen, er als een dolle achteraan te rennen.


Melvin is terug uit Roemenië. Ik heb van hem een pakket bezorgd gekregen voor een challenge daar ‘iets lekkers’ van te maken. Ik probeer daar van de week aan te beginnen en misschien zelfs zondag al eentje van klaar te hebben. Ik hou je op de hoogte. Ik heb weinig foto’s gemaakt afgelopen dagen. Maar wel een hoop screenshots waar ik hartelijk om heb kunnen lachen. Vandaar dat het dit keer weinig tekst is, maar een hoop screenshots. Hoop dat jij er net zoveel lol van hebt als ik!


Nog even dit; Vandaag is het Internationale Vrouwendag. En als je denkt waar dat voor nodig is; Vandaag las ik ook dat er elke 8 dagen (!) een vrouw in Nederland wordt vermoord, vaak door een (ex-) partner (Femicide, dat is toch te bizar voor woorden, in óns land!) In Iran schoolmeisjes zijn vergiftigd, in Afghanistan meisjes niet naar school mogen, er schattingen zijn van tussen de 700.000 en 2.000.000 vrouwen die slachtoffer zijn van vrouwenhandel, er in Texas geen baas meer zijn over eigen buik en geen abortus mogen krijgen, zelfs niet als zij zijn verkracht of hun eigen leven in gevaar komt en dat vele vrouwen in oorlogsgebieden, onder andere in Oekraïne, slachtoffer zijn van seksueel geweld. Wij hebben als vrouwen dus nog wel een slag te slaan.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page