top of page
  • Monique Jansen

Superweekend


Ik heb zo'n leuk weekend gehad! Vrijdagavond een optreden 'The Pinheads', een supergave coverband, georganiseerd door Onder de Bomen en geheel Corona-proof. Met een vriendin en mijn vent daar naartoe geweest en echt genoten. Het meest lastige was, dat je op je stoel moest blijven zitten en niet mee mocht zingen en dansen. De volgende ochtend al heel erg vroeg mijn mandje uit... Ik mocht mee op de ganzen bij de Lek. Je komt dan in het donker aan, drinkt even koffie met de jagers en daarna ga je de dijk op naar de locatie waar gejaagd gaat worden. De zon is dan nog niet op maar de schemering is ingezet, je rijdt vanaf het woonhuis de dijk op en dan... de Lek, al slingerend met de uiterwaarden en een soort slierten witte wieven bij het gras, adembenemend mooi gewoon! We rijden een paar kilometer verder over de dijk om dan de auto te parkeren en richting de Lek te lopen. We gaan even op een plek zitten, wachten op de ganzen. Ze vliegen wel, maar allemaal te ver weg van ons. We besluiten verder te lopen om op post te gaan zitten. Ik krijg een post aan de rivier, ik zit in het zand, tegen een paar boompjes aan. Soof heb ik vastgezet met een pin in de grond. Die wilde iets te graag de omgeving verkennen. De zon komt op, de lucht kleurt roze, oranje en geel, zó ontzettend mooi! Er vliegt genoeg, maar allemaal aan de andere kant van de Lek. Daar waren de buur-jagers ook vroeg uit de veren gegaan en daar wordt flink geschoten. Helaas gaan we zonder buit naar huis, maar wat was het schitterend vanmorgen. Ook dat is jacht, je weet van tevoren niet waar het wild zich beweegt. We drinken nog even koffie en daarna gaat iedereen huiswaarts.


Eenmaal thuis moet ik snel de auto uitladen, douchen, omkleden en de honden uitlaten. Gauw weer de auto in, jongste zoon speelt een belangrijke bekerwedstrijd en ik had beloofd te komen kijken. De winnaar zou doorgaan voor de beker. Deze wedstrijd was ook nog eens tegen 'oud'-voetbalgenootjes van vroeger, toen de jongens nog in de F-jes zaten. Ik zou dus sowieso een aantal jongens van 'toen' zien, en ook nog één vriendin (van de 3) waarmee ik toen zoveel lol heb gehad langs de zijlijn. De jongens zitten al jaren niet meer bij elkaar in het team, maar deze voetbalmoeder-vriendinnen hebben het contact aangehouden en wij spreken meermaals in het jaar af om even te dineren of te lunchen samen. Hele bijzondere vriendschappen zijn dit voor mij!! Jongste zoon heeft gescoord, hij maakte het doelpunt waardoor het weer gelijk stond. (Super trotse moeder natuurlijk!) Maar de wedstrijd werd uiteindelijk beslist met penalty's, wat verschrikkelijk spannend was dat. Helaas heeft het team van jongste zoon het niet gered door te gaan voor de beker. Maar wat was de keeper van de tegenpartij goed!


Je zult begrijpen dat ik best moe was na deze korte nacht en drukke dag. Ik ben even op bed gaan liggen zodra ik thuis was om even bij te tanken. Oudste zoon zou met zijn vriendin terug komen van hun vakantie in Frankrijk. We hebben dus een gemakkelijke maaltijd gegeten, pasta met rode saus en een groene salade. Nog even gezellig gekletst over hun vakantie en ik ben weer redelijk vroeg mijn mandje ingedoken. Ik zou de volgende dag naar Rilland gaan om met de Diana's kleiduiven te gaan schieten met aansluitend een barbecue. Nu was ik in december met een aantal van de dames die zich voor dit evenement hadden aangemeld in Frankrijk geweest om te jagen, en dit werd een soort mini-reünie. Zo leuk om de dames weer te zien! Deze dag was al een keer verzet door Covid-19, en wij waren al blij dat deze toch doorgang kon hebben. Dit evenement was georganiseerd door Diana Debby, en mede verzorgd door Jachthuis Doublet in Rilland. Wat een uitgebreid jacht-assortiment en ook leuke kleding voor Diana's. De barbecue was ook zó gezellig en ook ontzettend lekker. Niks broodje hamburger en een aardappelsalade, maar een mooi stuk vlees en een mooie moot zalm, verschillende salades en garnituren, echt helemaal top! Ik ben laat thuis gekomen die avond, maar ook dit was weer echt genieten! Snel mijn mandje weer opgezocht, ik mocht maandagochtend mee op de ganzen en de wekker zou om half 5 weer afgaan. Een topweekend met dierbare vriendinnen!!! Vandaar een snel en gemakkelijk recept dit keer voor het blog, Pasta met rode saus. Altijd handig dit recept achter de hand te hebben als je weinig tijd hebt om te koken. In no time klaar en heel smaakvol. Je bent ook meteen van de groente af die op moest, zo wordt er geen voedsel verspild. Oh ja, ook een paar foto's van Soof gemaakt, die was met vriendin Suus en ook nog met Sietske heel gezellig bezig...


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page