top of page
  • Monique Jansen

Superbowl-food

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022


Het recept van vandaag komt doordat ik getriggerd werd door de Super Bowl. Dé ideale snack voor tijdens de Super Bowl; Heerlijke Buffalo Wings met een Blue cheese dip. Die heb ik meteen van de week gemaakt. Nu bleek ik de Buffalo Wings allang online te hebben gezet, maar de Blue Cheese Dip ontbrak. Voor de foto's moest ik die natuurlijk nòg een keertje maken (en daardoor ook de Buffalo Wings), maar dat is geen straf als je daar inmiddels weer trek in hebt gekregen 😉. Die dip is binnen 5 minuutjes gemaakt, en als je de ‘luie-wijven-versie’ doet, zelfs binnen 3 minuten.

De Super Bowl is de finale tussen de twee kampioenen van de NFC-AFC van de American Football competities, de nationale sport in Amerika. Het is het grootste Amerikaanse Football-evenement van het jaar. Dit jaar was de Super Bowl op zondag 13 februari tussen de Los Angeles Rams en de Cincinatti Bengals in het SoFi-stadion waar 70.000 toeschouwers in kunnen. Een kaartje kost al gauw 4.000 euro en het hele stadion is dan uitverkocht. De dag dat de Super Bowl is, wordt als een officieuze feestdag gezien. Elk jaar mag een ‘ster’ het volkslied zingen, en in de pauze is er een groots optreden van grote popsterren. Dit jaar waren dat Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blidge, 50 Cent en Kendrick Lamar, sterren uit ‘mijn’ tijd.

Van Snoop heb ik onlangs nog een hartstikke leuk kookboek gekocht, en hij en jailbird-bestie Martha Stewart hebben samen nog een kookprogramma gehad. Uit dat boek zal ik binnenkort ook nog wel een aantal recepten maken. Het boek was intussen alweer in de kookboekenkast geparkeerd, maar heb ik door dit blog weer naar boven gebracht om in te snuffelen. Er staan nog een aantal andere typische Super Bowl Snacks in.


Nog meer muziek uit ‘mijn’ tijd dit keer. Vriend Lars wordt 50 en krijgt vandaag zijn surpriseparty. Samen met vrienden is een mooi cadeau gekocht. Maar omdat Lars mijn dansmaatje is en hij onlangs een platenspeler heeft aangeschaft, leek het mij leuk een aantal lp’s met muziek uit onze jeugd te kopen. Wat kun je je dan verliezen in muziek uit je jeugd. Madonna met ‘Like a virgin’ (haha, as if…), Modern Talking (hoe fout wil je het hebben) Sade (lekker wegdromen), Terence Trent D’Arby (wat een stem), Prince (Let’s go crazy), The Beegees (daarop gaan we helemaal los!) Wham! (zó verliefd op achteraf gay-Michael) Rick James (Glow... met die glitter en naar cocos-geurend vet in zijn haar dat kringen achterliet op de suède-jas). Ik begin met zoeken en beland op Marktplaats. Helaas heb ik weinig van de Hiphop-periode (Hip Hop Hooray) kunnen vinden.

Nadat ik echt veel lp’s en singletjes apart heb gezet, moet ik keuzes gaan maken. De singletjes vallen gauw af, omdat die na dat ene nummer, weer opnieuw opgestart moeten worden met de naald van de platenspeler of omgedraaid moeten worden; Te veel gedoe. Ik moet weer denken aan de tijd van de lp’s; de naald steeds terug zetten op dat ene nummer en opletten dat je geen krassen op je plaat krijgt. Zo had ik toen ook mijn platenspeler stuk gemaakt. Op de lp van Prince (Purple Rain) moest je een nummer ‘achterstevoren draaien’, want daar zou een boodschap in te horen zijn. Dat heb ik geprobeerd, maar de platenspeler is daarbij overleden.

Ik denk terug aan die tijd en moet ook denken aan de cassetterecorders. Op vrijdagavond klaar zitten met twee vingers op de record-play-toetsen om Ben Liebrand met een muziekmix op te kunnen nemen. Woest was ik als hij er doorheen bleef kletsen terwijl de muziek allang begonnen was. Met een potlood het cassettebandje terugdraaien om batterijen van de walkman te besparen, die tijd… ‘Ik was erbij’!


Oh ja, de Los Angeles Rams hebben dit jaar de Super Bowl gewonnen. Ik zou niet wachten op de volgende Super Bowl om die Blue-cheese-dip te maken (en alles waar je dat mee op kunt leuken). Gewoon lekker voor in het weekend, als het buiten weer regent en stormt en je kunt bingewatchen. (Want wat een stormen hebben we weer gehad!)34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page