top of page
  • Monique Jansen

Snelle soep met een luxe uitstraling


Gezellig weer vrienden te eten gehad. Ik heb een hoop van mijn recepten klaar kunnen maken en daar foto's van gemaakt voor mijn blog (en van twee dingen toch weer vergeten...).


Gelukkig vinden vrienden het niet vervelend om het gemaakte op te komen peuzelen. Een van de dingen die ik had gemaakt, is een courgettesoep .

Deze soep is in no-time klaar, en ziet er door de croutons en slagroom best chic uit. Als je vrienden er zijn, heb je geen zin om veel en lang in de keuken te staan, het gaat er uiteindelijk om dat je samen kunt zijn. Deze soep dus even opgewarmd toen het zover was.


We hadden ook nog een salade met gerookte reebout. Dat ree had ik in januari geschoten en aan mijn slager in Bodegraven (Slagerij Rietveld) gevraagd de achterbouten te roken. Daarna in kleinere stukken gevacumeerd en in de vriezer gedaan. Ik snijd het ontdooide vlees is dunne plakjes en eet het bij een beetje aangemaakte rucola en wat croutons en een paar geroosterde pitjes. Ik had ook nog een probeersel van verse vijgen met geitenkaas en honing, dat recept gaat nog gefine-tuned worden.


Het leuke is, dat vrienden vaak ook proefkonijn zijn. Ik probeer weer iets nieuws of heb weer een aanpassing in een recept gedaan. En als iemand iets niet lekker vindt, is het geen ramp als je dat niet verder op eet. Je krijgt als gast namelijk ook maar van alles voorgeschoteld. Zo had ik een keer kip met champignons klaar gemaakt, en bleek dat deze vriend

champignons echt héél vies vindt. Gelukkig is hij niet met honger naar huis gegaan, er is immers genoeg aan voorafjes, dessert en nog kaasjes. Maar de risotto met salami en paddestoelen heb ik dit keer voor deze vriend dus niet gemaakt als hoofdgerecht ;-) Dat was een mooi stuk knapperig buikspek geworden, dat recept komt binnenkort op de site.
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page