top of page
  • Monique Jansen

Snelle soep


Vandaag het recept van de Courgettesoep met gerookt spek die ik voor mijn nichtje en tante had gemaakt afgelopen vrijdag. Het is een leuk, makkelijk en snel gerechtje. Maar door het uitgebakken spek en de croutons als garnering heeft het net wat meer een luxe uitstraling. Op de foto had ik er salie bij gedaan. Als die heel fijn gesneden is, is dat lekker, maar ik had sommige stukken te grof gehakt, waardoor de salie net de overhand kreeg. Fijn snijden (salie heeft een uitgesproken smaak) dus en anders gewoon lekker peterselie, selderij of bieslook gebruiken.

Ik houd het een beetje kort vandaag. Ik wil nog even met manlief een kop koffie drinken en een uurtje bankhangen. Ik zal hem de komende dagen weinig zien, en de paar uurtjes die we samen hebben, wil ik even echt samen doorbrengen. En ook met jongste kuiken, die kunnen we misschien nog naar beneden lokken met warme chocolademelk met slagroom en een voetbalwedstrijd.


Fien is gisteren voor het eerst bij de trimsalon geweest. Het was ook wel nodig, ze wordt op het moment 3 keer nat op een dag. Op het veld maakt zij complete slidings door elke modderplas die daar te vinden is. Ik spoel haar, voordat ze weer naar binnen mag, buiten af. Dat vindt ze niet heel leuk, maar ze laat het maar over zich heen komen. Ze had een paar verviltte klitten bij haar oren en haar baard. Die bij haar oren had ik weg gekregen, maar bij haar baard lukte niet zo goed.

Gelukkig wisten ze er bij de Hondensalon Haar beter raad mee. Fien heeft zich heel kranig gedragen, maar na bijna anderhalf uur, was ze ‘er klaar mee’. We besloten ermee te stoppen en over een weekje of 6 de boel ‘af te maken’. Ze zag er nu alweer heel mooi uit, een soort gestroomlijnd in plaats van een ontplofte paddenstoel. De dames van de trimsalon hebben mooi werk geleverd. Soof is komende woensdag aan de beurt.

Bij paardrijden heeft Daniëlle deze week vrij. Ze had beloofd iets voor ons te maken. Haar man wist niet wat hem overkwam, toen hij haar met een mixer en taartbeslag in de weer zag! Ze had een heerlijke Red Velvet taart met topping gemaakt en een zalige chocolade-limoncello meegenomen. Beide waren zalig! (En voor herhaling vatbaar!) Dinsdag begint zij met haar nieuwe uitdaging, alvast heel veel plezier en succes meis!!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page