top of page
  • Monique Jansen

Rustigere dagen


Wat lekker om een paar rustigere dagen te hebben. Waar ik drie avonden achter elkaar weer de hort op was voor de WBE of hondentraining, had ik nu een heerlijke avond met manlief en oudste zoon bij Viviamo en hoefde ik niet te koken, maar heb ik wel heerlijk gegeten! Eendenlever (eenden- en ganzenlever is één van mijn guilty pleasures) als voorafje, daarna de runderwang en toen de Ravioli al limone. De laatste is een vegetarisch gerecht, wat ik normaal gesproken als echte carnivoor niet zo snel zou bestellen, maar hemeltjelief, wat heb ik ontzettend lekker gegeten! Ik ben nog even naar de keuken gelopen om de chef te complementeren voor het heerlijke eten. En de lekkerste Espresso Martini voor na al dat lekkers 😋.

Vrijdag ben ik bij jachtvriend Franz op visite gegaan. Hij mocht vandaag wel 87 kaarsjes (!!) uitblazen. Ik had geen idee wat ik hem zou kunnen geven. Hij drinkt niet en ik wist echt niet wat ik voor hem kon kopen als verrassing. Nu had ik een mooi houten serveerplankje laten graveren met een paar eendjes en daar mijn felicitatie-tekst op late graveren. Daar een potje rillette van gans, een potje fudge met pistache en een gerookte ganzenborst op gedaan en dat leuk ingepakt. Ik had hem niet blijer kunnen maken met al die zelfgemaakte lekkernijen. Ik kreeg een lekker taartje bij de koffie. Manasse kreeg een paar slokjes alcoholvrij bier om de verjaardag van zijn baasje te vieren, en ik bij het afscheid nemen weer een heerlijk doosje marsepein in de vorm van aardbeitjes van bakkerij Tops. Ik word altijd zo verwend als ik bij Ank en Franz aanwaai, ik voel me verschrikkelijk welkom bij hen ❤️.

Vrijdagmiddag onze vrijmibo. Ik had de dag ervoor best even in de keuken gestaan. Mosselen gekookt om daarna in te vriezen voor als hapje een andere keer, rabarber die ik van Maja had gekregen gemaakt, fudge voor Franz en een aspergesoep. Bij de viswinkel had ik een stuk warmgerookte zalm, een makreelfilet en een kistje oesters meegenomen. Ik had nog een stukje Roquefort en een fuêt in de koelkast. De vrijmibo had dus weinig voorbereidingstijd nodig.

Met Fien nog even het centrum van Woerden bezocht. Ze heeft nu meteen voor het eerst in een parkeergarage gelopen en in een lift gestaan. Dat ging hartstikke goed. Maar sommige reacties van mensen op een pup van 16 weken zijn toch wel bijzonder te noemen, terwijl Fien echt weinig ‘speelruimte’ had door de korte lijn. Ik heb een paar prachtige pioenrozen gekocht. Ik koop bijna nooit bloemen, maar pioenrozen en lathyrussen zijn een uitzondering. Prachtig! Ik koop die van Natuurlijk Bloemen, een tuinderij iets verderop, met sinds een paar jaar een winkel bij het winkelcentrum in de buurt en op zaterdag een kraam op het marktplein. Daarna heb ik nog een taart gebakken voor de verjaardag van jongste zoon. Hij is vandaag 19 jaar geworden. De Mississippi Mud Pie, die is zo verschrikkelijk lekker! Chocolade, wie houdt daar nu niet van…


Helaas geen grote barbecue voor de verjaardagen van de jongens, ook niet na corona. Maar met het treurige en frisse weer van vandaag zou die ook wel een beetje ‘in het water gevallen’ zijn. Zo is het ook goed, het was al druk genoeg de afgelopen tijd. Ik zal één dezer dagen de uitnodiging voor de Laatstevrijdagvoordezomervakantieborrel eruit gooien, want die gaat wél door! Deze zomer de 11e Editie 🥂🤗!45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page