top of page
  • Monique Jansen

Roedeluitbreiding

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021


Onze roedel is gegroeid! Ik heb 3 knappe Twentse hoenderen opgehaald bij een fokker. Twentse hoenderen zijn, net als Brahma’s, hele rustige en vriendelijke kippen. De dapperste kippen die ik heb gehad zijn ook van deze twee rassen, Sjoukje en Stientje. Via de fokkersvereniging kreeg ik het telefoonnummer van de fokker door. Hij zat alleen een beetje uit de richting, Blokzijl. Nu had ik een ritje gepland staan naar vrienden in Friesland, en vanaf daar is het weer een kippeneindje. Zaterdag was het zover, eerst koffie met een taartje bij Aad en Carlo die hun 20e trouwdag vierden, en op de weg terug langs Blokzijl.


Ik had gevraagd of ik zelf de kippen uit kon kiezen, en dat was geen probleem. Zijn kippen en hanen zitten op het buitenterrein achter een bedrijfspand, en hebben daar een waar paleisje! De hokken zijn gemaakt van oude bushokjes met daaromheen gemaaid gras met hier en daar een boom die in de zomer zorgt voor schaduw. Je kunt echt zien dat deze fokker zijn dieren goed verzorgd. Deze kippenverblijven zien er beter uit dan mijn tuin op dit moment. Hij heeft zes kippen voor mij in aparte hokken in het bedrijfspand apart gezet, ik kan kiezen uit de kleurslagen patrijs en zilverpatrijs. Ze zijn allemaal mooi, maar het gaat mij erom of er een ‘goede kop’ op zit. De eerste heb ik al snel gekozen, de tweede ook redelijk snel, maar die laatste duurde iets langer.


Uiteindelijk ga ik met 3 kippen huiswaarts. ’s Avonds, als de Stella en Sietske al op stok gegaan zijn, zullen de nieuwelingen bijgezet worden. Helaas kan ik dat niet zelf doen, ik heb een verrassingsfeestje voor een vriendin die 50 gaat worden. Manlief stuurt mij de foto’s door als ik bij het feest ben.


De verrassing voor deze vriendin is goed gelukt. Zij is met een smoes naar het huis van een andere vriendin gelokt, en is compleet verrast. We drinken een drankje en gaan daarna door naar een leuk restaurant in Breukelen. Het is een Thais restaurant, dat tevens een galerie is, en de gasten tussen alle kunstobjecten dineren. De bijna jarige vriendin heeft ervoor gezorgd dat ik mijn recepten heb opgeschreven in een document, want toen ik in 2015 aan haar vroeg wat zij graag voor haar verjaardag zou willen hebben, vroeg ze om een kookboekje met een aantal van mijn hufterproof recepten. Dat heb ik toen voor haar gemaakt en dat boekje pronkt nog steeds in haar keuken. Daarna heb ik mijn andere recepten in het document gezet, en het boek groeit nog steeds.


Met de meiden samen gaat het redelijk goed. Soof was wel heel erg geïnteresseerd in de nieuwe kippen. De Brahma’s waren het er niet helemaal mee eens dat zij nu even niet door de gehele tuin mochten scharrelen, maar alleen in het ‘kleine verblijf’ mogen rondlopen. Dat is niet alleen zodat zij aan elkaar kunnen wennen, maar ook dat Soof niet over het hek springt en een nieuwe kip apporteert, omdat zij nog niet helemaal snapt dat deze 3 nieuwe meisjes nu bij onze roedel horen.

Om het te vieren heb ik een vandaag het recept van mijn Sinaasappel-hazelnotentaart voor jou. Dit is een lekker frisse taart met een lekkere vulling en een mooie topping. Deze doet een beetje Oostenrijks aan. Het is een makkelijk recept en ziet er al snel feestelijk uit door de topping. Lekker trouwens hè, dat extra uurtje vanmorgen 😉
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page