top of page
  • Monique Jansen

Rinkeldekinkel


Eindelijk was het dan zover, ik ben op 'kraamvisite' geweest bij een jachtvriend. Hij en zijn vriendin hebben een Duitse Wachtel-pup. Ik zou een weekje eerder gegaan zijn, maar daar kwam iets tussendoor fietsen. Die kleine pup is echt leuk! Ze was inmiddels alweer flink gegroeid sinds ze haar hadden opgehaald, maar gelukkig nog steeds 'pup'. Ik had een speeltje voor haar meegenomen, en die vond ze geweldig! Ze kan inmiddels ook al de commando's 'zit' en 'down'. En er was nog meer leuk nieuws: Deze pup krijgt over een paar maandjes een baby als speelmaatje! Ik belde vorige week de vader van de jachtvriend. Hij nam op met 'Met opa', echt geweldig! Hij is zo blij dat hij opa wordt! Deze jachtvriend woont in de buurt van de Duitse grens, en daar heb ik meteen gebruik van gemaakt. Ik ben eerst even doorgereden naar die Heimat om flessen wodka in te slaan. Iedere keer als jachtvrienden naar Duitsland gingen, vroeg ik of ze een doosje wodka voor me mee wilden nemen. Maar nu kon ik eindelijk zelf inslaan. Voorlopig kan ik weer drankjes maken! Al rinkeldekinkel ben ik huiswaarts gereden.


Vandaag heb ik alvast zoete voorbereidingen getroffen voor de Paasdagen. Ik heb Advocaat gemaakt, met korenbrandewijn (jum!). Die had ik jaren geleden voor het laatst gemaakt. Toen wij hier in Woerden kwamen wonen, hadden wij best wat buren 'op leeftijd'. Ik heb toen voor de dames de 'Advocaatjes-middag' geïntroduceerd. Gezellig een middagje keuvelen met hapjes en drankjes, en natuurlijk een advocaatje erbij. Dat was altijd ontzettend gezellig, en deze dames hadden altijd mooie verhalen te vertellen. Helaas zijn er al een aantal dames verhuisd en behoort deze middag tot het verleden. Maar de advocaat is zalig, en ik heb meteen maar de Pastéis de nata met advocaat gemaakt. Ja, als je dan toch bezig bent en advocaat hebt, is dat geen moeite. Van de eiwitten (die gebruik je niet voor de advocaat) heb ik meteen maar meringues gemaakt. Die zijn lekker met slagroom en vers fruit, maar ook met (natuurlijk) advocaat en slagroom. Die zitten nog in de oven, dus daar heb ik nog geen foto's van.


Ik ga woensdag hartige hapjes maken die voor de Paasdagen gemaakt kunnen worden. Dan kun je vast inspiratie opdoen voor deze feestdagen. Maar vandaag dus de zoete hapjes. Met Pasen is het vaak een brunch in plaats van een heel diner. En wat is er leuker dan al die kleine hapjes serveren? Ik ben dol op kleine hapjes, zo heb je van alles wat je kunt proeven. Er gaat alleen wel meer tijd in zitten qua bereiden. Maar veel kun je van tevoren maken en veel ook net voordat je het wilt serveren even in de oven schuiven. Ik heb er nu al zin in!


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page