top of page
  • Monique Jansen

Proefkonijntjes

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021


De dames van Wodkawoensdag zijn vaak proefkonijn. Daar ben niet alleen ik verschrikkelijk blij mee, maar de dames ook! Deze keer had ik de Bienenstich, een Duitse taart, gemaakt. Volgens mij heb ik daar een jaar geleden al over geschreven, toen ik mijn Drentse bijenavontuur had beleefd. Er kwam alleen steeds iets tussendoor fietsen, waardoor het maken zo lang heeft geduurd. Nu had ik dinsdag de tijd en de zin om deze te maken. Het is een Duitse taart gevuld met een crème met een amandel-topping bovenop. De naam van deze taart zou van de maker van de taart komen. Hij werd gestoken door een bij toen hij deze taart had gemaakt.

Ik was een beetje gehaast, en zat even niet op te letten tijdens het bakken van zowel de taart als toen deze met de topping in de oven zat, en heb daardoor de topping donkerder laten worden dan deze eigenlijk moet zijn. Ik waarschuw mijn jongens altijd dat als zij aan het koken zijn, zij echt met het koken bezig moeten zijn. Maar zelf laat ik ook nog wel eens een steekje vallen… Gelukkig was het niet aangebrand en de smaak nog steeds super, maar het aansnijden was nu wel een stuk lastiger geworden.

Deze paar dagen waren sowieso raar en een soort afkicken. Opleidingen zijn begonnen. De oudste was ook weer aan de slag, maar zat wel weer op zijn kamer te werken. De jongste is met zijn studie begonnen en had een paar dagen kamp en manlief moest voor zijn werk ook een paar dagen de hort op. Nadat iedereen dus veelal in en om het huis was, zo was ik opeens ‘alleen’. Op maandag zouden oudste zoon en ik wel samen eten, en hebben we de Karnemelk-pancakes gemaakt. Dinsdagochtend hadden we beiden trek in een ontbijtje van Ome Mac. We hebben er maar een feest van gemaakt en lekker ontbeten met Mc muffins met bacon & egg, saucage & egg, de BLT met egg… we gingen helemaal los. Ik moet wel zeggen dat het als een blok op mijn maag viel.

In de avond zou oudste zoon met zijn oma naar het Nederlands elftal gaan in de Arena. Om voor mezelf te kokkerellen, daar had ik niet zo’n zin in. Gelukkig had een vriendin zin om mee uit eten te gaan. Er zijn deze maand kennelijk restaurant-weken en wij hebben daardoor een heel leuk menuutje kunnen nuttigen op het terras van De Markies, want het was echt schitterend weer! Ook leuk om elkaar eens niet in paardrijkleding te zien, maar met een zomerjurk en een zomerrok.

Maandagavond vergaderd, vanavond weer een overleg, de dagen en avonden vullen zich weer snel nu de zomer voorbij is en er steeds meer Corona-gevaccineerden zijn. Ik ben er hartstikke blij mee, dat we weer een beetje ‘normaal(-er)’ kunnen bewegen, maar ik merk ook dat er aan alle kanten weer aan me getrokken wordt. Dat was wel prettig van de lockdown; De rust die er opeens was, en ook dat mijn huis helemaal tiptop op orde was. Maar dat is dan ook het enige! Op de foto hieronder een gepimpte lunch (noedels uit een pakje iets opgeleukt) en de Makkelijke curry voor de thuiskomers. Dat gerecht kan je echt omarmen na 'zware ontberingen'.


Binnenkort mag ik bij twee nieuwe gezinnetjes op kraamvisite!! Hoe leuk is dat!!!

Marit en Linde, welkom ❤️


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page