top of page
  • Monique Jansen

Prachtige oefening

Bijgewerkt op: 19 jun. 2022


Die jonge koeien staan toch prachtig te poseren! Met Fien aan de lijn geoefend bij Het Beloken Land om te gaan zitten zodra er een haas gespot wordt. Terwijl we naar het weiland toe liepen, renden er al 5 hazen weg, maar eentje bleef gelukkig staan uit nieuwsgierigheid. Even serieus, de hazenjacht sluiten in de Provincie Utrecht is gekkenwerk. Op 2 weilanden hebben we al 11 hazen geteld. Er zijn er echt verschrikkelijk veel, en het laatste dat je wilt is dat er door te veel hazen ziektes uitbreken. Dan breekt pas echt de pleuris uit, omdat het dan jaren en jaren duurt voordat je weer een redelijke hazenstand hebt. Beheer is het woord waar het om draait. Maar met de hazen oefenen ging echt goed. De koeien daarentegen vond Fien wel verschrikkelijk spannend. Ze was nog nooit zo dichtbij zo’n groot imposant beest in de buurt geweest, en dit waren echt nog kalveren. Staart tussen de benen en bij mij bescherming zoeken. Maar ja, die koeien zijn altijd erg nieuwsgierig, dus terwijl wij terug liepen naar de boerderij, liepen ze met ons mee. Spannend spannend spannend voor Fien. Doordat ze al zo gegroeid is, vergeet ook ik nog wel eens dat wij bij haar nog steeds in weken tellen, ze is nog maar een kleutertje, maar doet het zo goed (als ze niet stout is…)


Want gisteren trok ze als eerste een doosje eieren van het kookeiland, had mijn houten roerlepel van de Curry die ik maakte gepakt en meegenomen naar buiten om eens goed op te kauwen (nu is ze aan het wisselen, dus haar tandvlees en kiesjes en tandjes zullen heus wel jeuken en zeer doen). Maar ook de trap op gerend, omdat ik de grote doos vergeten was op de trap te zetten, en gauw weer de tissues uit de prullenbak her en der verspreidt in de slaapkamer. Ook toen manlief op de bank lag met zijn tablet is ze gewoon pardoes boven op hem gesprongen. Tuurlijk moet je dan reageren, maar ik heb dan ook echt moeite om mijn lach in te houden.

Een kort stukje vandaag, want het is echt heel erg druk. Waar wij al ruim ¾ jaar bezig zijn met alle voorbereidingen, komt nu alles samen en moet het morgen en overmorgen allemaal draaien. De tent voor de netwerkbijeenkomst en het leden-Lustrumfeest staat, en daar zijn we met de activiteiten commissie en de eigenaren van Het Beloken Land elke avond bezig de puntjes op de i te zetten. Vanavond weer. Hoewel het erg heet gaat worden, zal ik niet zeuren over de temperatuur. Ik ben allang blij dat het niet regent met de twee komende feestdagen, want vorige week was nog regen voorspeld. Een feest bij regen in een tent midden in het weiland zou dan echt jammer zijn. Ik ga zo meteen naar een vriendin.

Ik heb 2 uurtjes dat ik haar kan helpen, zij zit midden in een verbouwing, dan gauw douchen, koken en eten en de laatste avond aan voorbereidingen treffen voor morgen. Ook een makkelijk recept vandaag: Oosterse wortelsalade met mango. We hebben Thaise stoof gegeten, en deze salade is daar zalig bij. Curry's zijn lekker met warm weer, helemaal als je ‘m lekker pittig hebt gemaakt. Dan kom je beter op temperatuur. Daarom is Oosters eten ook zo pittig, omdat het klimaat daar een stuk warmer is. Die Thaise stoof zet ik zondag online, dan kun je de combinatie zelf maken en proeven. Oh ja, mijn jachtvriendin is gisteren geslaagd voor haar Grofwild-examen, de topper! Vandaag doen 2 andere vrienden ook examen. Petra en Renzo, ik duim voor jullie! Allemaal nog een fijne dag!35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page