top of page
  • Monique Jansen

Prachtige dagen


Hebben jullie ook zulke mooie dagen beleefd? De lente is begonnen en al het groen ontploft in de natuur. Fluitenkruid is vol in bloei, de bloesems aan de bomen, alle blaadjes die opeens in de takken hangen; Prachtig! Ik kan zo ontzettend van deze periode van het jaar genieten! Ik heb Fien aan Franz, Ank en Manasse voor kunnen stellen. Manasse was best nieuwsgierig naar Fien, en was echt lief voor haar. Fien op haar beurt heeft zich als een zonnetje gedragen en ik was echt apetrots op haar. Netjes buiten haar poepje en plasje gedaan en fijn gespeeld met de cadeautjes die zij van Franz en Ank had gekregen. (Terwijl ze zich bij training de dag ervoor letterlijk als een dweil had gedragen toen zij aan de beurt was haar kunstje te laten zien… Echte Draadhaar…)

Zaterdag mocht ik mee op de ganzen bij de Lek. Ook daar is het altijd schitterend, en nu helemaal. In het donker kom je aan, en net voordat de zon opkomt, sta ik op mijn post. Een voorjager loopt langs de Lek om de ganzen daar weg te jagen, zodat wij kans hebben deze te schieten. Daarna lopen we naar de volgende post, maar de ganzen vliegen op dat moment slecht. Ik heb intussen wel mooie foto’s kunnen schieten (onder andere van de werkzaamheden van een bever). Als we bij daglicht terug rijden over de Lekdijk, geniet ik van de mooie kronkelende rivier en de uiterwaarden. De buit nemen we mee naar de ‘jachthut’ en daar wordt nog koffie gedronken en bijgepraat. Daarna heb ik Soof nog even laten rennen langs een plek aan de Lek en ben daarna naar huis gegaan. Spullen gepoetst en opgeruimd en door naar jachtvriend Henk die een ongelukje had gehad. Daarna in de tuin gewerkt en met manlief de stad in gegaan om samen een hapje te eten bij Loef & Lij. Er was een leuke nieuwe kaart en we hebben zalig even met z’n tweetjes gegeten. We konden het niet te laat maken, de hondjes moesten uitgelaten worden en de pup kan nog niet al te lang alleen zijn. Nu was mijn wekker die ochtend om 4.00 uur afgegaan, dus was de dag al lang genoeg geweest voor mij.

Onze ‘kuikens’ waren de hort op. De een met een vriend naar Utrecht, de ander met vrienden naar een festival (wat fijn dat dit voor de pubers weer mogelijk is!). Ik wist dat er een paar zouden blijven logeren, dat bleken er uiteindelijk 4 te zijn. In de ochtend had ik puppytraining, daarna ben ik meteen naar de bakker gereden om een paar extra croissantjes, koffiebroodjes en bolletjes te halen voor het Paasontbijt. Wat was het gezellig om met z’n allen aan de Paas-ontbijt-tafel te zitten. Dat was zo lang geleden! Anders hadden we vaak de ene Paasochtend een Brunch buiten de deur met anderen en de andere dag moesten beide zoons werken (horeca). Nu met het gezin en 4 ‘leenkinderen’, ik heb echt genoten! Tweede Paasdag waren manlief en ik alleen en heb ik lekker voor ons samen gekokkereld.

Gisteravond had ik weer puppytraining in Utrecht. Ik had de koffiebeurt en was mooi op tijd vertrokken. Helaas was er een ongeluk op de A27, en daardoor heb ik over een ritje dat normaal gesproken 30 minuten duurt nu 2 uur en 20 minuten (!) gedaan. Fien heeft gelukkig lekker geslapen in haar reisbench, maar hemeltjelief, wat duurde de rit lang. Ik heb wel even wat vrienden en vriendinnen kunnen bellen en op die manier de verspilde tijd goed benut. Altijd leuk om mensen weer even te spreken die ik al een hele tijd niet heb gezien of gesproken, terwijl ik wel vaak aan hen denk. Vandaag heerlijk paard gereden, lekker kunnen tuttebellen met de honden en een vriendin die ik ook al een eeuwigheid niet had gezien op ‘kraamvisite’ gehad. Nu hebben we terug zitten rekenen hoe lang wij (en nog 2 vriendinnen) elkaar al kennen. Dat is dit jaar 12 jaar. Met corona hebben we dat sowieso ons Lustrum niet kunnen vieren, maar binnenkort gaan wij met z’n viertjes de bloemetjes buiten zetten! Ook vanmiddag heeft Fien zich weer als een zonnetje gedragen, hoewel zij de halve avond echt weer erg ‘ondernemend’ geweest is. Ze groeit als kool! Ze is nu al twee keer zo groot als toen zij hier kwam. Pfff, net als bij kinderen gaat het véél te snel, hoe zeer je er ook van geniet als ze nog zo klein zijn.

Oh ja, het recept van vandaag: Mango Lassi. Wij hadden onlangs vrienden te eten en ik had de Makkelijke Curry als hoofdgerecht gemaakt. Het leek me leuk om daar het drankje (Brandblusser bij pittig eten) bij te serveren. Ik dacht er alleen aan toen ik de kaas uit de koelkast haalde en wij het hoofdgerecht allang gegeten hadden… Maar dit drankje is wel een aanrader als je iets hebt bereidt dat aan de pittige (PEDIS!) kant is. En lekker ‘hufterproof’; Van te voren klaar te maken en binnen no time klaar. Fijne avond nog!!
67 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page