top of page
  • Monique Jansen

Prachtig buiten! (en 2 Kersthapjes-recepten)


Ik hoop dat je, ondanks de kou, toch even naar buiten bent gegaan. Want wat was het prachtig!! Ik heb over onze wandeling bij de Plas wel twee keer zo lang gedaan, ik kwam zoveel moois onderweg tegen dat ik op de foto wilde zetten. Schitterend, al die ijskristallen. Ook de grauwe ganzen hadden met de kou de Plas uitgekozen om te vertoeven, net als de vele wilde-, krak- en kuifeendjes. Fien heeft voor het eerst op het ijs gestaan. Dat vond ze wel heel erg spannend.

Er lag een bal op het ijs, maar die durfde ze niet te pakken. Soof gaf ‘het goede voorbeeld’ en liep rustig het ijs op. Fien snapte er niets van, maar probeerde het ook. Haar pootjes gleden alle kanten op, omdat alle spieren aangespannen waren, gleden die steeds onder haar vandaan. Ze vond het kennelijk wel leuk, want ze ging uit zichzelf steeds op het ijs staan.


Toen ze met z’n tweetjes bij het riet aan de overkant van de sloot stonden, begon het te kraken. Ik weet niet of zij op het geluid van het krakende ijs reageerden, of op mijn reactie, maar ze kwamen al gauw mijn kant op (gelukkig). Als er eentje echt door (en misschien zelfs onder) het ijs terecht gekomen zou zijn, had dat voor mij ook een nat pak betekend. Gelukkig liep het goed af, maar hebben beide wel natte voorpoten gekregen.


Ik had aan willen waaien bij een vriendin, maar zij hoorde helaas haar telefoon niet. Erg jammer, maar nu heb ik eindelijk de Sloegin (die ik in mei had gemaakt) en veel Heesterkanter Limonade (Kers op de taart) kunnen maken en bottelen. Maar... toen alles in de flessen met kurk er op zat, zag ik dat ik vergeten was de twee andere pakken kersensap erbij te doen. (Lekker slim...) Deze zal met het alcoholpercentage dus iets hoger liggen dan het "vitamine-gehalte'...😅😜. Er komen nog een paar jachtdagen aan, en zo heb ik weer leuke kleinigheidjes om weg te geven aan de gastheren en vrienden die ik op deze dagen zal zien.

Vandaag plaats ik het blog wat eerder, omdat ik vanavond ons laatste ‘uitje’ van het jaar met onze WBE Lopikerwaard heb. Dan hebben we een filmavond, deze keer hebben wij de film De Wolf uitgekozen. Bij Wodka Woensdag met een klein groepje na kunnen genieten van het paardrijden. Helaas was Gerry nog niet fit genoeg om op Bento te kunnen rijden en had Marleen een vlucht naar de VS. Daar heeft Carla nog een mooie foto gemaakt van ijsbloemen op het glas! Oh ja, het uitgeleende en kwijtgeraakte elastiek is vervangen door een nieuwe. Daar is iedereen heel erg blij mee!


Ook vandaag geef ik je weer twee receptjes. Dit keer voor bij het aperitief, de Knapperige Kaaskoekjes en de Truffel-crème met Parmezaan. De laatste is een smeersel voor op een broodje of een scrocchi. Beide van tevoren klaar te maken, en leuk om met de Kerstdagen te presenteren aan dierbaren. Hier heb ik nog steeds geen idee wat wij Tweede Kerstdag zullen gaan eten. Dat wordt gourmetten of kokkerellen en uitgebreid eten. Het maakt mij niet zo heel veel uit, als iedereen maar gezellig bij elkaar is. Maar als het kokkerellen wordt, doe ik dat samen met oudste zoon. Hij zal wel één dezer dagen de knoop door moeten hakken, want ik zal wel een menuutje samen moeten stellen, en daar hoort ook een boodschappenlijstje bij.
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page