top of page
  • Monique Jansen

Paris


Elk jaar gaan wij met vrienden een weekend weg naar een stad. Dit keer is dat Parijs geworden. Ik hou van Parijs. De winkeltjes, de marktjes, het eten en… Wepler. Ons favoriete restaurant om te eten. Geen sterren-gedoe, maar gewoon goed Frans eten voor een normale prijs. Je kon hier tot 23.00 uur naar binnen lopen voor een maaltijd, maar dat is in de weekenden gewijzigd in 1.00 uur. Zij serveren ook een dag- en een Wepler-menu, voor echt een heel net prijsje. ’s Ochtends vroeg vertrekken we richting Schiphol. Het is maar 45 minuten vliegen.

Daardoor hebben we op vrijdag een volle dag in Parijs. De koffertjes worden bij het hotel achter gelaten en wij gaan beginnen met een wandeling bij de beroemde begraafplaats Père Lachaise.

Kilometers kun je hier wandelen en, hoe luguber misschien ook, genieten van al het moois. We hebben het ook echt weer getroffen met het weer. Het is niet te warm en niet te koud. Eenmaal weer ‘buiten’ lopen we langs het monument waar alle namen genoteerd staan van de ‘Kinderen van Parijs’ die dood gegaan zijn tijdens en net na de Eerste Wereldoorlog. Tegen lunchtijd valt een miezerbui. We besluiten daarom binnen bij een leuk bistrootje te lunchen. Ik heb (meerdere) guilty pleasures, en Foie gras is er één van. Die staat op de kaart, ik ben een gelukkig mens!

Na de lunch lopen we richting de Seine, langs nog een Oorlogsmonument, deze is van de gedeporteerden uit de Tweede Wereldoorlog, en zien we de Notre Dame nog in de steigers staan van de brand die daar in 2019 heeft gewoed. Nog even een wijntje op het inmiddels zonnige terras, en daarna terug naar het hotel om even een uurtje plat te gaan. Het was toch best vroeg die ochtend. Die avond hadden wij een tafel bij Wepler gereserveerd. Heerlijk gegeten, ik kan niet anders zeggen. Helaas stond de foie gras niet (meer) op de kaart, maar de oesters en de gekookte wulken maken een hoop goed. Als hoofdgerecht heb ik zeebaars met huisgemaakte frieten, dan een selectie van heerlijke Franse kaasjes om af te sluiten met Crêpes Suzette. Ik ben helemaal blij! Hierna wandelen we nog langs de Moulin Rouge, bijna op de hoek en nemen we uiteindelijk een taxi terug naar het hotel.

De volgende ochtend ontbijten we bij het kleine bakkertje om de hoek en daarna gaan we naar Versailles. Hier lopen we eerst door het paleis met daarna een mooie wandeling door de prachtige tuin. Het is pracht en praal, zowel binnen als buiten. Na het bezoek besluiten we in het stadje te lunchen. Er is een straatje niet al te ver van het Paleis waar veel leuke en goede restaurantjes zijn. Daar eten we bij een bistro, Chez Lazare. Ik besluit alleen een voorgerecht en een hoofdgerecht te nemen. Ook hier is het echt goed toeven! We gaan terug naar Parijs om vervolgens een wandeling te maken rondom de Sacré Couer en het artistieke wijkje Montmartre. Onderweg stoppen we nog voor een drankje om daarna door te lopen naar de kerk bovenop de berg. Hier is het altijd druk, en we besluiten hier niet te lang te blijven. Ook hier worden liefdessloten aan het hekwerk gehangen. Weer belanden we op een terras, waar we online een leuk restaurant hebben gespot niet ver bij ons hotel vandaan. Er wordt online gereserveerd.

Als het tijd is om ons naar het restaurant te begeven, nemen we een taxi. Eenmaal aangekomen, blijkt het restaurant dicht. Gelukkig vinden we een leuk eettentje in de buurt en kunnen we daar buiten op het terras genieten van het eten en de (nog steeds) aangename temperatuur. Ik zit stiekem in te kakken, ik ben echt ontzettend moe. Het duurt die avond ook niet heel lang voordat ik in slaap val. De volgende ochtend wandelen we door een heel rustig Parijs. Onderweg ontbijten we bij een café. Heerlijk, gebakken eitjes met bacon, een warme chocolademelk en een verse jus d’orange. We wandelen nog even door de stad en komen langs een markt waar van alles wordt verkocht, van mooie Bretonse truitjes tot aan verse kreeften en knapperige stokbroden. Dan is het tijd om naar de luchthaven te gaan. Wachtend op onze vlucht kopen we nog een paar broodjes en drinken we een wijntje (het is inmiddels lunchtijd 😉). Helaas zit het gezellige weekend er alweer op. Thuiskomen en zo vrolijk begroet te worden door Soof en Fien, de katten en de kippen is óók genieten!


Vandaag geef ik jou het recept van een Aardappel-preisoep. Nee, niet je neus optrekken nu. Dat klinkt misschien niet zo spannend als de gerechten die ik zojuist heb beschreven, maar lekker is het wel! En in een vloek en een zucht gemaakt. Want wat is nu lekkerder dan thuiskomen en een kom warme soep te kunnen eten? En vaak heb je aardappelen (sowieso) wel in huis, en die prei is zo gekocht. Maak dit soepje een keer, het is echt een aanrader!!58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page