top of page
  • Monique Jansen

Paddenstoelentijd

Bijgewerkt op: 16 okt. 2022


Als je zulke mooie paddenstoelen krijgt, dan maak je daar natuurlijk een mooi gerecht van. Ik heb er een Pasta met paddenstoelen en gorgonzola van gemaakt. Je kunt dit met van alles en nog wat ‘opleuken’. Ik heb dat gedaan door de koelkast leeg te maken. Ik had nog wat Gorgonzola over en sowieso Hongaarse salami standaard in de koelkast. Maar met alleen de paddenstoelen kom je ook al een heel eind hoor. Beetje peterselie erbij en wat Parmezaanse kaas, witte wijn, kruidenkaas. Ach, paddenstoelen zijn al snel lekker.

Vandaag heerlijk buiten paardgereden. Wat was het prachtig weer. Helaas waren twee dames niet aanwezig, en eentje moest haar paardje wat rust geven. Maar het leuke is, dat zij blijft wachten totdat wij klaar zijn met onze les, want Wodkawoensdag is zó gezellig, dat wilde ze niet missen. Vandaag was het dubbel ‘feest’, we hadden zowel een heerlijke blauwe-bessentaart van Maja en saucijzenbroodjes. Die taart was zalig. Maja had die in de ochtend ‘nog even gauw’ gebakken, omdat we niet duidelijk hadden afgesproken wie iets mee zou nemen. Het liep een beetje ‘anders’ tijdens het bakproces van Maja, maar de taart was zo lekker, we hebben allemaal het recept gevraagd, want wat er ook ‘mis’ gegaan was, deze was echt zalig (en voor herhaling vatbaar)!! Ik had haar bericht te laat gelezen, en van de bakker maar de saucijzenbroodjes meegenomen.

Treurig dat de bakker door de hoge energieprijzen en personeelstekort voorlopig op maandagen gesloten zal zijn. Zeker voor bakkers (maar voor de meeste kleine ondernemers) is het zwaar op het moment. Maar ook wij hebben, net als iedereen, torenhoge gas- en electraprijzen… en net als iedereen proberen wij zo min mogelijk te stoken, zo kort mogelijk te douchen, overal de lampen uit als je niet meer in die kamer bent en de gashaard laten we maar even niet branden op het moment.

Mijn horloge ben ik vorige week verloren… Beetje jammer, ik was er juist (nog steeds) erg blij mee. Ik kijk vaak op dat ding, en het was een groot gemis. Nu had ik wel een nieuwe besteld, maar die komt pas volgende week binnen. Ik heb bij Lucardi in de sale voor 10 (!) euro een nieuwe, en best leuke, kunnen kopen. De dame had er een nieuw batterijtje in gedaan, omdat het batterijtje dat er in zat op was. Voor 10 euro… erg blij mee. Ik kan weer, zonder dat ik mijn telefoon moet pakken, even op mijn pols kijken hoe laat het is. Op de weg terug naar de auto, zat mijn ‘adoptiezoon’ (een vriendje van jongste zoon) buiten te lunchen bij hun favoriete broodjeszaak. Ik stuurde jongste zoon een appje met een foto dat wij daar samen aan het lunchen waren. Binnen no-time was mijn kuiken daar ook. We hebben nog even gezellig gekletst, maar ik moest helaas snel mijn lijstje afwerken.

Ik ga morgen weer naar die Heimat voor een paar drijfjachten. Ik heb er ontzettend veel zin in! Vanavond mijn koffer pakken en alle spullen bij elkaar zoeken. Natuurlijk gaat er ook veel lekkers mee. Met deze groep leuke en gezellige jagers hebben we altijd ons eigen feest op de parkeerplaats. Iedereen heeft iets lekkers mee, vaak zelfgemaakt. Een jager heeft in zijn kofferbak zelfs een kookplaat. Daar wordt de kaasfondue gemaakt en door ons allen opgepeuzeld. Ik zal wel foto’s maken, dan kun je in het volgende blog zien hoe dat er een beetje uitziet. Ik had geen wild kant en klaar in de vriezer, dus heb ik gauw een paar Geroosterde nootjes en een Rillette van makreel gemaakt. Ook door tijdgebrek, en beide recepten zijn snel klaar. Ik neem wel een flesje Heesterkanter Limonade mee, want die droge nootjes moet je wel een beetje wegspoelen natuurlijk 😉.27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page