top of page
  • Monique Jansen

Paaskokkerellen

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2021


Je kunt er maar druk mee zijn... Wat baal ik dat ik geen foto's bij mijn gerechten heb. Dat betekent dat ik al een paar dagen in de keuken heb gestaan om verschillende Paasgerechtjes te maken voor de foto's. Natuurlijk is het geen straf om alles op te eten, maar ik denk dat ik met onze eigen Paasbrunch klaar ben met eieren, in welke vorm dan ook... (Nou ja, een chocolade Paaseitje gaat er waarschijnlijk nog wel in...)

Ik hoop dat jij bij het zien van de foto's zin krijgt om zelf met Pasen een mooie Paasbrunch te serveren. Afgelopen zondag heb ik al een paar zoete Paasverrassingen gepost, vandaag het ik een aantal hartige varianten.

Er zitten een aantal hufter-proof recepten bij, maar ook een aantal waar je je iets meer voor moet uitsloven. Op deze foto staat de Aspergemousse met zalm. Dat is zo'n gemakkelijk en 'hufter-proof receptje. En het leuke is, dat niemand dat ervan af ziet! En natuurlijk mag met Pasen de Eiersalade niet ontbreken. Ook daarvoor geldt dat het een makkelijk recept is en weinig moeite kost.


Het hartige hapje hiernaast is niet moeilijk en ontzettend lekker, een Spek-kaas-uientartelettes met kaas. Het deegje is echt de moeite waard om te maken (en ook dat is hufterproof). Maar als je dat te veel moeite vindt, kun je cheaten met een plakje bladerdeeg. Maar echt, dat deegje is de 10 minuten meer tijd zeker waard. Veel kun je van tevoren maken, en net voordat je aan tafel wilt afmaken of in de oven schuiven.


Ook het recept voor Scotch eggs. Die zien er gewoon schitterend uit op de paastafel! Het moeilijkste hieraan is de zachtgekookte eieren te pellen! En dit recept is niet alleen voor de Paastafel. Mocht je een keer een luxe picknick hebben, of lekkere trek voor als je een dag buiten bent (jagen, vissen, wandelen) dan zijn deze Scotch eggs een echte aanrader! Je kunt deze dus zowel warm als koud eten. Vandaag dus een aantal hartige hapjes, komend weekend nog meer Paas-recepten. Er zit vast iets van je gading bij!


45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page