top of page
  • Monique Jansen

Op de piste... bijna dan


Als ik nu naar buiten kijk, word ik daar gewoon vrolijk van. Strak blauwe lucht, zonnetje erbij en ... sneeuw! In onze straat, waar normaal gesproken weinig te beleven valt, is opeens reuring. Auto's die hier parkeren, omdat je hier maar een paar meter hoeft te lopen en dan op de Grecht (in de volksmond Greft genoemd) staat. En eindelijk, na weer een aantal jaar niet, is deze dicht gevroren en kan er geschaatst worden. Het parkje en rondom de jachthaven zijn gevuld met schaatsliefhebbers. Mensen met rugzakjes op, gevuld met waarschijnlijk een thermosfles met een warme drank en een versnapering voor onderweg.


Mijn schoonmoeder had van de week een appje doorgestuurd van Hotel Post, met het recept van de Kaiserschmarrn die zij serveren. Omdat de gasten dit jaar niet verwelkomd kunnen worden in het Hotel, hadden zij deze gestuurd, zodat je je tóch een beetje daar waant.


Ik heb het recept vandaag online gezet, een dag eerder dan dat ik normaal een stukje op de site erbij schrijf. Nu kun je deze Kaiserschmarrn vandaag of morgen nog maken, zodat jij je ook een beetje in Oostenrijk op de piste kunt wanen. Dit eten in een windvrij hoekje in de tuin, in de zon, met de sneeuw om je heen... dan waan je je even in Oostenrijk. Het enige dat ontbreekt is het geluid van de skilift en de voorbij razende skiërs met een hoop lol.


Het is koud geweest de afgelopen dagen en nachten. Omdat het zonnetje erbij is, is dat niet zo erg. Met volle teugen genieten van de sneeuw die als een deken over de weilanden ligt. Voor 'mijn meiden' is het wel even wennen... Zij krijgen niet graag koude voetjes en wagen zich liever niet in de sneeuw (getuigt de maagdelijke sneeuwdeken in hun omheinde gedeelte van de tuin). Stella, Sietske en Atilla vinden de sneeuw maar niets. Ik heb hun hok extra geïsoleerd door er een paar dekens overheen te doen, voordat we 'diepvrieskippen' krijgen, zoals manlief dat van de week zei. De waterbak staat op een soort verwarmingsplateau, en alle andere vogels maken daar ook gretig gebruik van. Vanaf morgen zal het minder koud zijn, dus geniet er vandaag en morgen nog even van dat er geschaatst kan worden!35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page