top of page
  • Monique Jansen

Ook weer naar een museum

Bijgewerkt op: 16 jun. 2021


Een van de katten had gisterochtend een cadeautje voor me neergelegd… een klein spitsmuisje, naast mijn kruk bij het kookeiland. Hartstikke lief natuurlijk, dat ze aan mij denkt. Ik zie het beestje liggen en kijk naar kat Suus. Ze slaat mij gade terwijl ze midden in de woonkamer zit. Ze ziet dat ik het muisje oppak met een plastic zakje. Voldaan dat ik de buit had opgemerkt en ‘er iets mee deed’ begint ze aan haar voorpootje te likken. Had ze toch maar weer even gedaan voor ‘de baas’. Nu hebben we gelukkig niet veel muizen meer, maar toen wij hier kwamen wonen, waren er wel heel veel. Net als salamanders, kikkers en padden. Onder andere omdat de tuin een groot paradijs voor hen was. Een vijver in de tuin waar al een tijdje geen pomp had gewerkt en genoeg bamboe om 3 pandaberen te voeden. De muizen die nu gevangen worden, zitten veelal in het stukje gemeentetuin voor het huis, daar zie ik de katten vaak muizen. Oren gespitst, schudden met hun billen en dan met een grote sprong bovenop de muis. Mooi gezicht!


Gisteren heb ik een leuke dag gehad met het vriendinnetje oudste zoon. We zouden gaan lunchen, dat hadden wij door de lockdown nog nooit gedaan samen. Nu konden we ook weer naar het museum. Het werd de Kunsthal, lunchen op de Kop van Zuid en daarna nog even naar de Markthal. Vriendinnetje was daar nog nooit geweest. Oudste zoon hoorde van de lunch, en wilde wel met ons mee. Hij werd geweigerd, het zou een meisjes-dag worden. De Kunsthal had weer mooie tentoonstellingen; ‘We are animals’ en ‘This is Hallstatt’ waren echt leuk, mooi en heel erg confronterend. Er was ook nog een fotoserie van het leven tijdens de Corona crisis en de lockdown. Bizar om dat te zien, terwijl we er nog steeds gedeeltelijk in zitten. Gelukkig gaat het de goede kant op en haal ik morgen mijn eerste inenting.


Lunchen bij de Foodhallen viel een beetje tegen, omdat er maar twee tentjes geopend waren. Gelukkig net wel het ene tentje met Dim sum en bao’s (Baomazing), waar ik sowieso een proeverijtje van wilde proberen. Het was echt zalig! Een chai erbij met mango maakte het compleet. Nog even langs Hotel New York gelopen en mooie foto’s kunnen maken. Het weer was ook schitterend, soms wel erg warm als de wind even weg was, maar de blauwe lucht en de mooie bruggen en gebouwen van Rotterdam heb ik mooi op de plaat kunnen zetten. Door naar de Markthal. Helaas hebben de corona maatregelen er daar ook flink ingehakt onder de ondernemers, maar er was gelukkig nog genoeg geopend. Nog even op een terrasje gezeten bij de Oude Haven en toen huiswaarts. Het was een super gezellige dag, en leuk ook, om een keer samen met vriendinnetje de hort op te zijn.


Vandaag één van de twee veulentjes van Manege De Morgenstond kunnen bewonderen. Zó schattig! Het was erg warm met rijden, maar er stond gelukkig een klein briesje dat voor een beetje verkoeling zorgde. Theo heeft erg zijn best gedaan. Als het zo warm is, heb ik weinig zin om te koken. Dat werd vandaag de makkelijke curry. Even de boel snijden en aanzetten in de pan, en dan kan dat gewoon zachtjes pruttelen terwijl je iets anders kunt doen (ik heb vandaag in de tussentijd onkruid gewied). De rijstkoker aan en 20 minuutjes later heb je de perfect gekookte rijst. Nog even een kleine salade voor erbij gemaakt van watermeloen en feta. Die in een apart kommetje naast de curry gegeten. Die salade van watermeloen en feta is zo gemaakt en echt lekker verfrissend. Het zoetje er in was ook prettig, ik was een beetje uitgeschoten met de chili… Wel lekker, want van pittig eten met warm weer kom je een beetje ‘op temperatuur’… Geniet, het blijft nog wel even mooi weer!

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page