top of page

Nu doen we weer normaal


…Vond ik zo. Want na alle overdaad en overvloed is het ook wel weer lekker om weer eens normaal te eten. Ik heb daarom vandaag een recept met wat wij afgelopen maandag hebben gegeten. Ik had nog twee biefstukjes in huis, noedels heb ik altijd wel, en rode pepers en wat groen dat ook nog in de groentelade was achtergebleven. Daar heb ik deze Noedels met beef van gemaakt. De groentes zijn goed aan te passen, als je bijvoorbeeld nog boontjes in de koelkast hebt, dan kun je die even blancheren en net voordat je de noedels in de pan doet, erbij doen. Met boontjes grijp ik bijna nooit niet mis, ik heb meestal wel een zakje diepvriesboontjes in de vriezer. Misschien ook een handige tip voor jou? Nu had ik er nog wat rauwkost bij.

Ik heb weinig ‘spannends’ gedaan de afgelopen dagen. Maandag was mijn rug zo slecht, dat zelfs wandelen zeer deed. Nu had ik gelukkig in de middag een afspraak bij de acupuncturist. Deze behandelingen heb ik nu bij een ‘nieuwe’. Mijn vorige manueeltherapeut/acupuncturist heeft helaas zijn taken veel eerder dan hij had gepland neer moeten leggen. Ik kwam al jaren bij hem, en ik kwam er altijd beter vandaan dan dat ik er naar toe ging. Ik mis hem verschrikkelijk, maar hoop vooral dat het hem beter gaat. De 'nieuwe' hanteert een hele andere methode, en ik moet eerst een paar behandelingen aankijken of deze ook aan zal slaan. Gelukkig ging het dinsdag een stuk beter. Mijn manco is, dat ik dan weer snel teveel hooi op mijn vork neem. Maar het heeft wel geresulteerd in een gerecht waar ik al trek in had gekregen in het blog van 18 december jl.; De Cassoulet. Daar zal ik je dit weekend het recept van geven, ik heb die vandaag gemaakt (gisteren al de eendenboutjes gekonfijt) en nu ook de foto’s gemaakt zodat de recepten online kunnen.

Vandaag hebben we met een kleine groep paard gereden. Het was ontzettend gezellig, we hadden weer hard gewerkt en daarna hebben we met de dames die aanwezig waren kunnen proosten op het nieuwe jaar. Gerry had de bubbels mee, ik had wat Fudge voor de zoete toets bij de cappuccino mee en een mini-paté voor de hartige noot bij de bubbels. Gerry heeft gelukkig gesmuld, zij houdt niet van zoet, en grijpt daardoor vaak mis als we Wodkawoensdag vieren. Ook de paté was gelukt. Ik heb er nog eentje gemaakt, maar dan met walnoten. Die zal ik morgen meenemen naar Jachthoorn blazen.

Komend weekend dus het recept van zowel de Gekonfijte eendenbouten en de Cassoulet, maar vandaag het makkelijke recept met wat je nog in de koelkast hebt en geen dag langer kan blijven liggen.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page