top of page
  • Monique Jansen

Nog steeds te warm om te koken

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023


Daarom een recept dat iedereen inmiddels wel kent; Poké bowl met zalm. Niet schrikken van de ingrediëntenlijst, daar heb ik alles aangegeven wat je zou kunnen gebruiken. Met 3 of 4 toppings, ben je er ook al. Het is meer dat je even kijkt wat er allemaal op jouw Poké bowl zou kunnen, wat je in huis hebt of waar je trek in hebt. Maak het jezelf met deze warme dagen vooral niet te moeilijk, maar zorg ervoor dat je wel voldoende (en zo lekker mogelijk) eet. Ikzelf merk dat ik geen zin heb om te koken en ook minder trek heb, totdat ik het gewoon voor mijn neus voorgeschoteld krijg (dat dan weer wel…). Omdat de Poké bowl een koud gerecht is, eet het zeker makkelijker weg dan een warme hap. In de avond, als het iets is afgekoeld, zou je de rijst al kunnen maken en de groenten kunnen snijden. Zet alles koud weg in de koelkast. Dan hoef je de avond zelf alleen nog maar de zalm te marineren en jouw kommetje samen te stellen.

Ik ben nog steeds autoloos, maar als het goed is, wordt de auto donderdag geleverd. Tuurlijk baalde ik daarvan, maar ik heb de afgelopen week zoveel nare verhalen gehoord en beterschapskaarten verstuurd, dat mijn ‘wielloos-zijn’ behoorlijk in het niet valt. Daarom maar de leuke dingen vieren en daar echt van genieten! Komt bij dat je van de stomme dingen (vaak) geen foto’s maakt, en van de leuke dingen wel. Zo is Wodkawoensdag altijd een feest. Niet alleen door de fijne groep met gezellige dames. Na dat uurtje hard werken (want dat is het!), verdienen we ook echt een verwenkoffie, stuk taart en een koude borrel! Ik heb zelfs weer op een ander paardje gereden, op Picasso dit keer. En ook nu ging het goed en had ik hem best goed aan mijn been. Daardoor kon ik weer aan andere leerpunten van mijzelf werken.

Hellen (die ons les geeft) zei nog dat het zo goed ging, en dat ik gemakkelijk op elk paard kan rijden. Nou ja, zo ver wil ik ook weer niet gaan, maar ik kan inderdaad op meer paarden rijden dan ik zelf had gedacht. En dat komt ook doordat ik de ruimte kreeg om heel lang op Limit en op Theo te mogen rijden. De taart en borrel waren dit keer verzorgd door Anja, zij had een zalige kersen-kwarktaart gemaakt (lekker, zo’n koude taart op zo’n warme dag). Twee dames waren op vakantie, maar die hebben we nog wel een fotootje gestuurd.


Donderdagmiddag kon ik gelukkig een auto regelen, waardoor ik met Fien eindelijk weer een keer heb kunnen trainen. Eerst weken niet, omdat ze loops was, daarna geopereerd. Ik dacht dat het allemaal tegen zou gaan vallen, maar Fien ervaart het als superleuk zodra zij Jacqueline ziet, en doet dan ook verschrikkelijk haar best! Donderdagavond kon ik helaas weer niet naar jachthoorn blazen. Ik had me opgegeven voor een webinar over de ganzen, en dan met name rondom Schiphol, gegeven door een jachtvriend.

Op vrijdag had ik wat kipkluifjes gefrituurd. Ik had ook nog een aubergine, en heb daar een lekker hapje (geïnspireerd door wat wij een keer in Spanje hebben gegeten) van gemaakt voor bij de borrel. Zaterdag was het alleen maar leuk. Met een vriendin naar het Straattheater in de stad en ook nog op een terrasje van een hapje en een drankje mogen genieten. In de avond een groot feest van een vriendin die nu ook eindelijk bij ‘De club van 50’ hoort en daarna nog een verjaardag. Op de weg naar het feest zag ik dat er een paar luchtballonnen klaargemaakt werden voor een vaart. Daar ben ik even voor omgefietst en heb daar van dichtbij kunnen genieten van de prachtige kleuren van de luchtballon tegen de diepblauwe lucht.


Het is maar goed dat ik vandaag weinig verplichtingen had, en wat ik door heb kunnen schuiven naar komende dagen, heb ik ook gedaan. Het zou vanavond behoorlijk gaan regenen, maar dat is intussen weer verschoven naar dinsdag. Daarom brei ik er nu een eind aan. Ik moet de plantenbakken nog water geven. Ik wens je een mooie week, en voor de zieken onder ons, heel veel beterschap!!! Ik denk aan jullie!
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page