top of page
  • Monique Jansen

Nog geen tijd gehad voor gevulde speculaas...


Maar wél voor pancakes;-) De jongens zouden beiden thuis zijn tijdens de lunch. Jongste zoon heeft toetsweek en oudste zoon werkte vanuit huis. Er werd mij op maandag al gevraagd een lekkere lunch te maken, maar ik had te weinig tijd om er een feest van te maken. Zelfs voor de gevulde speculaas, laat staan de gevulde koeken, ontbrak het aan tijd. Maar een paar pancakes even maken, dat zou me wel lukken (en had ik zelf ook best trek in...)


Ik had nog een bakje blauwe bessen in de koelkast, dus het werden nu Blueberry-pancakes. Ik waande me even terug in de USA, daar heb ik deze voor het eerst gegeten. Ik heb het recept toen aan de chef van het hotel gevraagd, en deze deel ik vandaag met jullie. De karnemelk-pancakes, en mijn versie dit keer met blauwe bessen. (Moet meteen ook aan Pulp Fiction denken met daarin Fabienne en haar Blueberry Pancakes, maar ook aan de verkiezingen vandaag in Amerika... spannend...)

Het recept is makkelijk, zorg er wel voor dat je, zoals met welk recept van pannenkoeken dan ook, het beslag klont-vrij is. (En roomboter is, zoals altijd als je boter gebruikt, wel een must!) Ik had nog een flesje Maple-syrup in mijn kast, die hoort natuurlijk wel bij deze Amerikaanse versie. Maar we hadden ook de Hollandse schenkstroop en de poedersuiker op tafel staan. Van het weekend dan eindelijk de gevulde speculaas. Ons sociale leven ligt toch plat, dus alle tijd in het weekend om die eindelijk te maken.
33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page