top of page
  • Monique Jansen

Nog een paar Paasrecepten


Vandaag de Blini’s op de site gezet. Je kunt met deze Blini’s alle kanten op. Als je deze wilt maken, zul je het wel moeten plannen, want het beslag heeft meerdere keren de tijd nodig om te kunnen rijzen. En ik zal je een ‘geheim’ verklappen: Ik maak deze wel vaker, maar heb vaak het geduld niet om zo lang te moeten wachten. Dan pak ik gewoon een pak poffertjesmix, dat is veel sneller klaar en kun je gewoon snel lekker smullen. Maar dan heb je nu in elk geval een origineel Blini-recept. Maar voor de Paasdagen zou je ook de Eiersalade, Scotch eggs, Spek-uien-champignon-tartelettes met kaas, of Gevulde eitjes kunnen maken. Weer wat inspiratie voor de komende Pasen!

Ik ben dus bezig geweest met de Blini’s. Vrijdag hadden wij vrienden uitgenodigd om te komen barbecueën. Nu viel het weer een beetje tegen en liep het een beetje ‘raar’, omdat hun dochter haar galafeest van school zou hebben en daardoor de tijd dat wij aan tafel zouden kunnen, niet helemaal duidelijk was. Ik heb het menu omgegooid, het werden hapjes vooraf, de snelle curry met rijst, een kaasplank en als dessert fruit met sabayon. Zij hadden lekkere wijn meegenomen, en we hebben heerlijk lang kunnen tafelen. Ik ben (natuurlijk) vergeten een paar foto’s te maken van wat ik had klaargemaakt. Dat is best jammer, want het waren allemaal recepten die wel al online staan, maar de borrelplank met de hapjes zag er best spectaculair uit (al zeg ik het zelf).

Met Fien veel aan het oefenen tussen haar slaapjes en speelpartijtjes door. Ze doet het best goed, hoewel het natuurlijk wel een Draadhaar is, en daardoor soms even duidelijk toegesproken moet worden. Sinds deze week is ze ook echt aan het stoeien met Soof. De eerste keer dat dat gebeurde, schrok ik wel. De hele kop van Fien verdween, hup, helemaal in de bek van Soof. Maar het ging goed, Soof is redelijk zacht voor Fien, en als het Fien te gek wordt geeft ze een piep of gil en stopt Soof. En dat geldt ook andersom, als Fien met die scherpe tandjes aan Soof haar oren of in haar baard hangt, geeft zij even een grom, en stopt Fien, om daarna vervolgens weer in de aanval te gaan.

Gisteren had ik afgesproken met een vriendin en zijn wij ook bij Jachthuis De Paander in Rijssen geweest. Daar was voor de Diana’s een dag georganiseerd. Er was een lezing over grofwild, een wijnproeverij van De Wijnboer, er werd wild geslacht, kreeg er tips over het slachten maar ook het bereiden van wild. Zalige broodjes pulled wild zwijn, gerookte eendenborst en zwijn werden rondgedeeld. Uitleg over optiek en warmtebeeld- en restlichtkijkers. Ook het winkelgedeelte met kleding en jachtbenodigdheden werd goed bezocht.

Ik heb er een mooie en praktische bodywarmer en wat spullen voor de hondjes kunnen aanschaffen. Het was echt een geslaagde Ladies-dag. Yvette had het er maar druk mee, maar je kon zien dat zij met volle teugen genoot! Ik kwam weer meiden tegen waarmee ik een paar jaar geleden in Frankrijk heb gejaagd. Wat was dat leuk om elkaar eindelijk weer eens te zien! We hebben nu afgesproken dat wij elkaar wat vaker zullen gaan zien. Gewoon een datum prikken, en wie kan, schuift aan.


Vanmorgen heeft Fien haar tweede puppytraining gehad. Het is zo fijn om daar weer even tips en trucs te krijgen over hoe de pup ‘op te voeden’ (en met name wat ik kan verbeteren aan mijzelf). Zo meteen maak ik nog een zoet gerechtje klaar voor de Paasdagen, en dan zit de zondag er bijna alweer op. Mooie avond nog, en op naar het betere weer!


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page