top of page
  • Monique Jansen

Nog een paar leuke recepten voor de Paasdagen


Vandaag geef ik je een aantal recepten voor als je geen kleine hapjes wilt maken, maar een mooi 3-gangen lunch of diner. Je zou kunnen beginnen met een Gepofte knoflooksoep. Een dag van tevoren maken en net voor het serveren opwarmen. Je kunt je met het ‘opleuken’ van de borden helemaal uitleven. Croutons er in of ernaast serveren, wat fijngehakte peterselie of fijngehakte bieslook er op, een paar druppeltjes olijfolie. Het ziet er al heel snel feestelijk uit. En deze soep is echt hartverwarmend en heerlijk romig. Geen trek in soep? Maak dan deze Terrine van biet en geitenkaas. Deze moet je zelfs een aantal uur (liefst een dag) van tevoren maken. Alleen nog maar uit de koelkast halen, in plakken snijden en het bordje wat opleuken met wat groen of een bloemetje.

Als hoofdgerecht een Lamsschouder uit de oven. Je kunt de aardappelen als bijgerecht onder de lamsschouder doen. Van tevoren kun je deze al kruiden en voorbereiden. Bewaar de schaal afgedekt in de koelkast, en schuif deze in de oven als je gasten arriveren. Dan weet je dat je ongeveer een uur later aan het hoofdgerecht kunt beginnen. Of een Porchetta met salie, tijm, knoflook en pijnboompitten. Een mooi groot stuk buikspek aan de slager vragen, en thuis mooi vullen en met deze prachtige smaakmakers (tijm, knoflook en pijnboompitten). Of een Lamsrack met een pistachekorst. Ziet er niet alleen prachtig uit, het is echt zalig en een feest op je bord.

Wat je daarnaast als bijgerechten kunt serveren? Denk aan Parmezaanse pannenkoekjes. Die blijven ‘laag’ en kun je gemakkelijk boven de lamsschouder of het Lamsrack in de oven schuiven. Of Peterselie-aardappeltjes, altijd lekker om naast een mooi stuk vlees te serveren. Voor de mensen met een grote of dubbele oven zou je Yorkshire puddings kunnen maken. Daar heb je echter wel een goede jus of saus bij nodig. Maar ook hier kun je bijvoorbeeld een Rode portsaus naast serveren of een Saus van champignons, cognac en bieslook.

Als groente zou je een gemakkelijke groene salade kunnen maken, maar bijvoorbeeld ook Geglaceerde worteltjes, die glanzen zo mooi en zijn licht zoet door de gekaramelliseerde honing. Of, wat helemaal goed bij de Paasdagen en de lente past zijn de Groene asperges met witte wijn, roomboter en oude kaas.

Als dessert een mooi taartje. Nestjes van Ricotta, slagroom en zomerfruit. Van tevoren te maken, ook de slagroom van tevoren kloppen, maar het ‘afmaken’ net voor het serveren door dan pas de slagroom en het fruit aan te brengen. Of denk aan een mooie Kleine Chocoladetaartjes. Deze kun je wel helemaal een dag van tevoren maken. Bolletje ijs en of wat slagroom ernaast en klaar. Mocht je zo’n menuutje voorgeschoteld krijgen of voor jouw gasten maken, dan weet ik zeker dat iedereen daar heel vrolijk van wordt!


Zondag nog een paar kleine hapjes-recepten en ontbijt/brunch-ideetjes. En dan zou het uiteindelijk wel goed moeten komen met het Paaskokkerellen. Dan doen we volgende week woensdag weer een leuk taartrecept! Ik wens je heel veel voorpret met het samenstellen van hapjes voor de Paasdagen.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page