top of page
  • Monique Jansen

Niks plannen… voornemens hebben

Bijgewerkt op: 7 apr. 2022


Ik kan wel van alles bedenken om te doen op een dag, maar het loopt bijna elke keer sowieso anders dan gepland. Plannen moet ik maar even loslaten, of beter nog; in plaats van plannen het woord voornemen gebruiken. Ik had het voornemen de Blini’s vandaag online te zetten. Maar bij het doen van zowel de boodschappen als de tijd die ik ‘over’ had, ging het de mist in.

Maandag is mijn poetsdag, maar ik heb in de ochtend ook puppytraining bij Arie. Dat ging best goed, en ik ben erg blij met alle tips en trucs die ik van Arie aangereikt krijg. Het was erg nat maandag, dus hebben we bij de overkapping de training gedaan. Ook nog even geoefend met aan de lijn lopen en daarna richting huis, waar Soof klaar was om even samen een stuk te gaan fietsen. Soof krijgt na het fietsen altijd een banaantje. Fien wilde dat ook wel proberen. Ze heeft haar eerste stukje banaan gegeten, maar of zij er nu net zo dol op is als Soof betwijfel ik.

Oudste zoon is weer teruggekomen van een paar dagen Mallorca. Dat kind heeft zo hard gewerkt, al maanden, aan zijn studie, stage en ASTP (een soort extra programma voor zeer gemotiveerde studenten). Deze dagen waren hem van harte gegund. Ook jongste zoon is weer veilig terug. Heeft net een paar weken zijn rijbewijs, en zou een auto van zijn werk ophalen in de buurt van Monaco. Ik kan je vertellen dat dat als moeder best spannend is, je kuiken in een autootje zo ver van huis. Gelukkig is bij hem ook alles goed gegaan en is hij weer een hele mooie ervaring rijker.

Dinsdagavond heeft Fien haar eerste ‘jachttraining’ gehad. Ik had me opgegeven voor de puppytraining, maar Fien was toch echt wel de ukkepuk van het stel puppy’s. De jongste na Fien was 5 maandjes… we gingen door het hoge gras waar eigenlijk alleen de kop van Fientje bovenuit kwam… en omdat alles nat was, was Fien ook helemaal doorweekt. Ik heb een paar opdrachtjes meegedaan, en de meeste ook aangepast op het formaatje en het aantal weekjes van Fien. Maar ik ben wel eerder naar huis gegaan. Fien was doodmoe, maar eenmaal thuis werd er weer een blikje energie opengetrokken en wilde zij wel weer even spelen op de koeienhuid.

Vanmorgen is Fien mee geweest naar de manege. Niemand werkte thuis, en haar zo lang in de bench te laten zitten vond ik iets te gek. Toen wij klaar waren met onze les, heb ik even met haar gewandeld en haar daarna voorgesteld aan de dames van Wodkawoensdag. Iedereen was verliefd. Nu is het ook een mooi hondje 😉. Daarna nog even langs de paarden op stal gelopen. Die vond ze wel erg interessant, maar ook erg imposant. Vooral Fiona (zij kijkt altijd een beetje alsof ze last heeft van PMS… en doet vaak lelijk tegen Theo in de gang) was helemaal aan het snuffelen en nieuwsgierig naar Fien, dat was echt schattig om Fiona een keer zo geïnteresseerd te zien. Met Soof gefietst, nog een paar Pinksterbloemen onderweg geplukt en in de middag kraamvisite gehad van de buurkinderen. Die wilden ook wel graag een pup. Ik moest wel erg lachen om die kids, die kletsen echt een uur in een kwartier.

Enfin, geen Blini’s dus vandaag, maar een gerecht waar ik wel een paar foto’s van klaar had: Griekse gehaktballetjes in tomatensaus. Snel klaar, lekker en weer eens wat anders dan een ‘Hollandse gehaktbal’. Wij eten deze met rijst. Ik maak wel de Snelle Tzatziki erbij, want die combinatie is echt lekker!50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page