top of page
  • Monique Jansen

Niet de beste foto


Maar wel een super bijgerecht voor bij een stuk mooi rood vlees. De Kerstdagen komen eraan, en normaal gesproken ben ik al weken van tevoren aan het kokkerellen en uitproberen, met als Kerstresultaat dat ik kookmoe ben met Kerst. Maar dit jaar verloopt het weer anders. Ik ben er niet met Kerst, dat uitproberen was niet nodig en ik ben niet veel in winkels geweest om daar helemaal door te slaan met het vullen van mijn karretje of tas zodat ik wel moest koken. Nu zou ik daar de afgelopen weken ook te weinig tijd voor gehad hebben, dus eigenlijk kwam het qua beschikbare tijd wel goed uit. Vandaar dat ik even een recept plaats van mijn Uiencompote. Dáár kun je mee aankomen als je een mooi stuk rood vlees hebt voor de Kerstdagen. Ik zou deze bij een mooie reerug presenteren, met daarbij een mooie aardappel-knolselderiepuree of aardappelgratin met wat stoofpeertjes en appelmoes of rode kool met appeltjes. Die reerug heb ik in de vriezer, en ik zal dit in de eerste of tweede week van januari gaan maken, als we met het gezin compleet zijn.


Donderdag heb ik met 2 vriendinnen kunnen dineren, een spontane actie. Er was een HelloFresh-box besteld, maar haar kinderen waren de hort op. En hoe leuk is het dan om met vriendinnen te kokkerellen en te eten! Ik had een gerookte ganzenborst meegenomen als hapje bij het aperitief en de ‘Kers op de taart’ als drankje voor na het hoofdgerecht. Die viel goed in de smaak, maar ook hier hebben we nog steeds geen betere naam kunnen bedenken.


Mijn laatste jachtdag van 2021 zit er al op. Dat was een prachtige hazenjacht in Montfoort. Ik voel me altijd zeer gevleid als ik hiervoor wordt uitgenodigd, omdat het ook een soort familiedag is van de organisator. Anders dan andere jaren werd er voor vertrek een zelftest gedaan en bij aankomst de QR-code gescand. Binnen op anderhalve meter afstand van elkaar en geen omhelzingen of geknuffel. Maar wat was het weer genieten, en zoals de hazen daar lopen; Dat is echt niet normaal, je struikelt er bijna over. Soof heeft weer mooie apporten gedaan. Hoe trots ik de laatste keer op haar was, nu heeft ze wel een keer gedacht “Ik luister even niet…”, maar al met al heeft ze hard gewerkt. Om 17.00 uur zat iedereen weer in de auto huiswaarts met om 19.00 uur de ingelaste persconferentie waar weer te horen was dat we opnieuw een harde lockdown kregen. Wat een tegenvaller voor alle ondernemers. De volgende dag zouden wij met vrienden een Dunch hebben bij de Woerdenaar. Gelukkig bezorgde het restaurant, en brachten zij de heerlijke 4-gangen Dunch aan huis. Deze hoefde alleen geserveerd (voor- en nagerecht) of opgewarmd te worden. Ik kan deze iedereen aanraden, het was zalig!


Enfin, dit is dus het laatste blog van 2021. Ik wens iedereen mooie Kerstdagen en het allerbeste, allermooiste en allerleukste toe voor het nieuwe jaar met vooral gezondheid, liefde en kokkerelplezier. Dank jullie wel voor het lezen van mijn blog, het maken van de recepten en de leuke en lieve comments! Speciale dank aan Carla. Zij leest niet alleen altijd mijn recepten en blogs na op verschrijvingen, maar maakt de recepten ook en geeft leuke (familie-)recepten door. Carla, DANK! 🌲 ❤️62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page