top of page
  • Monique Jansen

Niesbuien met hier en daar gesnotter


(Klinkt als een weerbericht…😵‍💫) Ik had donderdag overdag weinig tijd, en daarom woensdagavond al de amandelen geroosterd en de bodem voor de Dadel-amandeltaart gebakken. Dat recept wilde ik nog een keer maken voor betere foto’s. Omdat ik donderdagavond jachthoornblazen had, wist ik zeker dat de taart op zou komen. Deze taart is echt appeltje-eitje om te maken. Snel klaar en echt ‘hufterproof’. Je hoeft geen deeg te laten rusten of uit te rollen en de vulling is alleen pureren.

Op vrijdag zou ik met Fien bij jachtvriend Jan oefenen met Fien. Wij zouden over weilanden lopen, en kijken of Fien voor zou gaan staan op fazanten. Dat deed ze, maar ik moet er wel op letten dat ze niet te ver bij mij vandaan is. Het is zo leuk om haar slagen te zien maken en tussen riet en bossages aan het rauzen is. Bij thuiskomst beide honden nog even laten rennen en daarna een paar boterhammen gegeten. Terwijl ik in de krant aan het bladeren was, valt mijn oog op een overlijdensbericht, en zie ik dat een moeder van een oud-mentorleerling en ex-collega plots is overleden. Ik had het met Jan die ochtend nog over ‘Pluk de dag’ gehad, want 2 weken geleden hadden wij ook zoveel nare berichten te verwerken. Treurig, zulke trieste berichten.

Wij zouden vrijdag een etentje hebben bij vrienden, maar helaas is die gecanceld doordat mijn vriendin aan het snotteren was. Nu had ik geen spullen voor hapjes in huis voor de vrijmibo, en ook echt geen zin om te koken. Ik had wel van Jan (de man van Jacqueline die mij en Fien traint, ook een kookgek!) heerlijke zelfgemaakte Coppa gekregen van wild zwijn. Wat was dat zalig, en zo zacht van structuur. Daarna hadden we pizza laten bezorgen en dat als avondeten/borrelhap gegeten. Opeens hadden wij dus een vrije avond, en hebben we heerlijk weer een keer kunnen Netflixen. We hebben 2 goede films kunnen kijken, ‘Where the Crawdads Sing’ en daarna Hillbilly elegy’, beide films waren echt goed. Amy Adams speelt zo goed, dat je bijna een hekel aan haar krijgt. (Aanraders dus!)

Vanmorgen weer een hele fijne hondentraining gehad. Het waaide wel hard en daardoor was het echt fris. Ik merkte dat ik net een laagje te weinig had aangetrokken. Nu krijg ik het niet warm en ben ik continu aan het niezen en snotteren… Vanavond maar met een uitje naast mijn bed slapen, dan kan ik in elk geval wel door mijn neus ademen vannacht.


Hieronder foto's van prenten (hoef afdrukken) wissels (looppaden) van reeën, maar ook (weer) een dode meeuw die waarschijnlijk door vogelgriep is geveld. Gelukkig was ik op tijd, en kon ik hem in de prullenbak gooien voordat Soof 'm te pakken had. Je weet het nooit nu die vogelgriep ook op zoogdieren overslaat. (Natuurlijk met een plastic zakje om mijn hand.) En ook een foto van de krokussen.45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page