top of page
  • Monique Jansen

Net op tijd terug.


Corona gooide, net als bij zovelen, roet in het eten bij onze vakantiebestemming. Wij zouden dit jaar naar Java en Bali gegaan zijn. Een mooie reis met meteen de mogelijkheid de jongens hun 'roots' te laten ervaren. Er zijn erger dingen, maar jammer was het wel. Oudste zoon gaat nu met zijn vriendin en de auto naar Frankrijk, jongste zoon wilde gelukkig nog wel een aantal dagen met zijn moeder de hort op. Ik wilde niet te ver rijden na de Duitsland-rit, kind wilde niet naar Duitsland. Duitsland klinkt 'niet sexy'... Het is Brussel geworden. Niet te ver weg, er wordt een andere taal gesproken, waardoor je je al snel 'ver weg' waant.


Afgelopen dinsdag was het zover. Voor Antwerpen was inmiddels 'code oranje' afgegeven, maar Brussel was nog oké. Ik had mondkapjes meegenomen voor het geval wij die nodig zouden hebben. Dat was geen overbodige luxe, daar aangekomen bleek dat die overal gedragen moesten worden. We hadden een leuk hotel op loopafstand van de Grote Markt, midden in het centrum van Brussel. Het was wel erg heet voor een stedentrip, vandaar dat we alles op een 'tandje lager' hebben bezichtigd en rondgestruind. De auto in de parkeergarage zetten was even wennen, terwijl ik deze inreed, sloegen aan alle kanten de parkeersensoren alarm. Brussel; Wat een leuke stad! Natuurlijk mocht het Atomium niet overgeslagen worden. Midden in de zomervakantie is Brussel niet overvol aan mensen. Zeker niet met de temperaturen die we hebben gehad. We hebben telkens heerlijk buiten in de schaduw kunnen lunchen en dineren. Ik herinnerde mij een tentje waar ik een paar jaar geleden was geweest en waar bijna alle gerecht op de kaart met foie gras bereid waren. Helaas, dat tentje was er niet meer. Wel hebben we zalig gegeten, fruits de mer, kreeft, garnalenkroketjes... te veel om op te noemen, héérlijk! Ik heb een goed recept voor garnalenkroketjes, maar de kroketjes die ik daar heb gegeten waren lekkerder. Ik ga mijn recept aanpassen, en zodra deze geperfectioneerd is, deel ik die natuurlijk met jou.


Ook hadden wij een bezoek gepland staan aan het Magritte-museum. Dat was echt ontzettend leuk. Weinig andere gasten, omdat je je van tevoren op moest geven en toegangskaarten moest kopen. We hebben daar heerlijk samen rond kunnen lopen en alle tijd kunnen nemen voor de doeken. En dat allemaal lekker in het comfort van de met airco gekoelde ruimtes. Op de weg terug naar huis had ik nog een bezoekje gepland bij een Hypermarché van Carrefour. Bij een bezoekje aan Frankrijk of België is dat voor mij een must. Ik had een koelbox mee en de koelelementen bij het hotel in de vriezer laten stoppen.

Met een auto vol lekkers weer richting Nederland. Dat was net op tijd, zaterdag bereikte mij het nieuws dat ook Brussel nu code oranje heeft. En nu... het 'normale' leven is weer gestart, de wassen gedraaid, zaterdag was ik weer voetbalmoeder, daarna een verjaardag van een neefje. Vandaag is het helaas te heet om de nieuwe bbq, die afgelopen week geleverd is, uit te proberen. Er staan ook forse onweersbuien op de radar. Die bbq probeer ik hopelijk van de week uit. Ik moet die wel een beetje onder de knie krijgen, de jaarlijkse (aangepaste) jagers-bbq staat alweer gepland. Maar, nu eerst nog even van de laatste dag van het weekend genieten! Hierbij het receptje voor een "vruchtensmoothie" (dank Diana voor die leuke naam!), ideaal voor het weekend met mooi weer! Recept50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page