top of page
  • Monique Jansen

Morgen een leuke dag!


Hoe rustig het vandaag is, zo druk is het morgen. De dag is gevuld met leuke dingen! In de ochtend gauw twee cakes bakken. Eentje voor bij de koffie morgenochtend. Ik heb eindelijk met een vriendin af kunnen spreken. Daar is het de afgelopen maanden niet van gekomen. (Van haar had ik dat lieve tomatenplantje gekregen.) Zij heeft haar achtertuin helemaal aangepakt. Ik heb wel van het eindresultaat kunnen genieten, maar alleen maar via de foto’s die ze had gestuurd. Zij heeft twee Golden retrievers en wij kennen elkaar van ontmoetingen tijdens wandelingen met de honden (inmiddels ook alweer 10 jaar). Haar oudste hond is bijna net zo oud als onze bejaarde hond. Beide worden een beetje doof en blind, maar de neuzen doen het nog geweldig.


Daarna moet ik even een cadeautje ophalen voor een vriend die (jonge blom) vandaag 30 is geworden. Melvin, als je dit leest: Van harte gefeliciteerd! Dit wordt wel een heel speciaal jaar voor jou! Door naar de dierenarts om pillen voor onze bejaarde hond te halen en dan naar huis om te koken. Dat wordt een gemakkelijk gerecht, de Kipvleugeltjes met Ras el Hanout. Als het klaar is, kan ik vroeg eten. De mannen zullen later aan de dis gaan, en kunnen de kip dan even opwarmen en zelf de rijstkoker even aan zetten. Ik heb nog een kort overleg voor de Jagersvereniging om daarna mee op de ganzen te gaan. Die brengen weer een hoop schade toe aan het gras, en de boer heeft de jachthouder gevraagd te komen helpen. Daarna drinken we meestal nog even wat en kletsen we nog wat na. En daar komt cake nummer 2 om de hoek kijken, voor erbij.

Vandaar dat ik morgen geen tijd heb om een blog te plaatsen en nu een al een stukje plaats. Ik had in het vorige blog al geschreven dat ik in een Italiaanse kookflow zit. Dit gerechtje hebben we afgelopen weekend gegeten, Cotoletta all’arancia, oftewel Kalfsschnitzel met sinaasappel. Superlekker, snel klaar en net even anders dan een Wiener Schnitzel. De saus een beetje dopen met een goed stuk brood, of even frieten bakken, want dat is hier ook super lekker bij. Ik had gewoon rauwkost erbij geserveerd. Ik had nog wat brood over, daar heb ik Crostini’s met knoflook en tomaat van gemaakt.


Even in schijfjes gesneden, die ingewreven met een teentje knoflook. Op een bakplaatje met wat bakpapier gelegd, beetje olijfolie erover verdeeld en op 190 graden krokant gebakken. Toen een mooie rijpe tomaat genomen en die tegen de crostini 'geraspt’ en een heel klein snufje zout er op gedaan. Zo heb je snel een lekkere appetizer (en geen verspilling). Veel kokkerelplezier alvast, want deze Cotoletta all’arancia moet je echt een keer maken en oppeuzelen!

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page