top of page
  • Monique Jansen

Moeder(verwen)dag

Bijgewerkt op: 11 mei 2021


Heerlijk om verwend te worden! Een ontbijtje op bed te krijgen (en gelukkig geen beschuitjes); Kaascroissantjes en een kop koffie waar je meteen echt wakker van wordt. En dit jaar had ik het helemaal goed voor elkaar… Ik had mijn mannen al een paar weken geleden in hun oor gefluisterd wat ik graag voor mijn moederdag zou krijgen: Vogelhuisjes. Ik heb er twee in de tuin in de bomen hangen, maar daar mochten er nog wel een paar bij. Dat in de ‘oren fluisteren’ is uit een soort noodzaak geboren. De kelder ligt namelijk vol met allerlei goed en lief bedoelde cadeautjes die iets met kokkerellen te maken hebben (maar die ik helaas nooit gebruik, sorry jongens).


Nu gaat er ook nog wel eens ‘iets mis’ met mijn gefluister… Ik was door vrienden erop attent gemaakt dat er een leuk kookboek te koop was. Eentje met wat je allemaal van gans kunt maken, het andere van iemand uit een grijs hiphop-verleden met zijn eigen kookboek: Snoop Dogg! Hij was vroeger een beetje stout. Ik heb een paar jaar geleden een kookprogramma gezien van Snoop en Martha Stewart (lijkt lief, maar ook een ‘Jailbird’), gezellig samen aan het kokkerellen. In één woord gewèldig! Om ‘Moederdag-teleurstellingen’ te voorkomen, heb ik beide boeken besteld en die kreeg ik vorige week binnen. Toen ik mijn mannen vertelde dat ze alleen nog even hun moederdagcadeau in hoefden te pakken, kreeg ik als antwoord dat zij allang hun moederdagcadeautjes binnen hadden…

Tja, retour zenden van de kookboeken was (voor mij) geen optie. Maar wachten tot mijn verjaardag ook niet, dus dit jaar heb ik het helemaal goed voor elkaar: Ik ben dubbel verwend! Op 1 van de foto’s van de recepten van Snoop zag ik fried chicken… Mijn speekselklieren gingen spontaan werken en ik kreeg manlief zo gek om op de weg terug van mijn schoonmoeder nog even naar de KFC te rijden. Ongegeneerd zat ik op de bijrijdersstoel met een grote bucket op schoot…


Zaterdag hebben wij bij onze vrienden uit onze bubbel gegeten, en dat was echt genieten! Deze vriendin kokkerelt ook graag en maakt altijd allerlei gerechtjes waar ik erg van houd. Zij maakt echter ook de gerechtjes uit boeken die ik ‘oversla’. Zo kom ik er dan weer achter dat deze oversla-gerechtjes vaak super lekker zijn. (Vaak met groente of bonen bijvoorbeeld.)


Zij kookt voor gasten ook vaak wat je goed van tevoren kunt bereiden, en net voor het serveren alleen nog een beetje TLC nodig heeft. Bij het hoofdgerecht werden zelfgemaakte frieten geserveerd! Nu krijg je mij heel blij als je de frituurpan aan zet. Het dessert was ook zalig, een Schotse Cranachan. Dit dessert hoef je alleen nog samen te stellen op het moment dat je het nodig hebt. Het was weer genieten, zowel van elkaar als van het eten. En ach, uiteindelijk gaat het er om dat je samen bent, en de gastheer/vrouw iets meer moeite heeft gedaan dan een blik soep open trekken. Goede wijn erbij en je bent er al😉
57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page