top of page
  • Monique Jansen

Met Kessa naar Bonn


Wat heb ik een leuk weekend gehad! Samen met Kessa naar Bonn gereden en daar heerlijke dagen gehad. Als wij elkaar spreken of zien is de tijd altijd te kort, maar zelfs een weekend is niet lang genoeg. We hadden geen planning, dat zorgt er meteen voor dat je ook geen stress hebt. Ik heb haar opgepikt en voor de zekerheid hebben we de rolstoel voor haar meegenomen voor het geval het toch te veel zou zijn. Maar de rolstoel is ongebruikt mee terug gegaan in de auto. Nu hadden we ook wel een heel erg leuk appartement midden in het centrum van Bonn, zo’n 100 meter van het marktplein af. Alles bevind zich rondom dat marktplein en binnen een straal van een paar honderd meter.

Eenmaal aangekomen had ik de auto onder het Marktplein geparkeerd. Het was lunchtijd en we hebben meteen maar een terrasje gezocht waar we heerlijk hebben gezeten naast de kerk. Helaas viel de lunch een beetje tegen, maar de locatie was super. Daarna de koffers gepakt en naar het hotel gelopen. Het was een leuk appartementje, een woonkamer, badkamer, keukentje met een zitje en een balkonnetje en een slaapkamer. De woonkamer was helaas niet zo gezellig ingericht (alleen al het feit dat er een lokkraai als decoratie-materiaal is neergezet...), maar in de keuken was ook een zitje. Even de spullen uitgepakt en even een half uurtje plat om weer wat energie op te doen. De auto hebben we daarna in een andere nabij gelegen parkeerplaats geparkeerd, daar kon je een 3 dagen kaart kopen, en dat scheelde 40 euro met de parkeergarage onder het plein. Op de weg terug hebben we nog maar even een terrasje gepakt.

Daarna hebben we een beetje door de stad gestruind en belandden we op een ander klein pleintje waar “Bonnische keuken” werd geserveerd. Heerlijke Reibekuchen gegeten met appelmoes met een kers erop en daarna een hoofdgerecht. Het was echt lekker! Kes had een Cordon bleu en ik had Runderlever met appel, aardappelpuree en gebakken uitjes. De porties waren wel gigantisch, maar we hebben beiden bijna ons bord leeg kunnen eten. We hebben de salade niet opgegeten, onder het mom van “Vitaminen-Allergie’, dat paste er gewoon niet meer in. Nog een cappuccino en een Kaffee ohne Spaß (decaf) om daarna richting het appartement te gaan. Daar nog even theetjes gedronken met chocolaatjes en koekjes, want wij beiden zijn snoeperds en we hadden weer een beetje 'ruimte' gekregen.

De volgende dag in de stad ontbeten. Het regende terwijl wij onder de luifel zaten, maar de regen trok weg en de hele dag is het verder droog gebleven. Nog even een paar winkeltjes bekeken, kaarten gekocht en geschreven en gepost. Terug naar het appartement om weer even energie op te doen. Daarna naar de Rijn, waar het water inderdaad schrikbarend laag stond, over de kade gelopen. Geluncht bij een leuk terrasje bij een Japanner, ook daar hebben we weer heerlijk gezeten en gesmuld. Daarna twee kleine hapjes bij een Vietnamees gegeten, maar dat viel helaas wat tegen. Een ijsje gehaald bij het Marktplein om het allemaal nog even dicht te smeren. Terug naar het appartement voor warme chocomel met… chocolaatjes.

De volgende ochtend onze spullen gepakt en de koffers bij de receptie gebracht, zodat wij onze handen vrij hadden om te gaan ontbijten en naar het Beethoven-huis te gaan. Toen we dat gedaan hadden, hebben wij onze koffers opgepikt en zijn we naar de auto gelopen om huiswaarts te keren. Er zijn de afgelopen dagen meet foto’s gemaakt dan in de afgelopen 30 jaar van ons samen. Het weekendje samen weg was geweldig! Dat we samen maar oud en knapperig mogen worden! En wij niet nog eens 30 jaar wachten om nog eens zo'n weekendje weg te plannen.

Verder is het een beetje druk hier, zowel overdag als in de avonden. Ik ga het gewoon niet redden de komende 2 weken een blog te schrijven. Met het recept van vandaag, de Kipkarbonaadjes, heb ik ook een beetje het gevoel dat ik me er met een Jantje van Leiden af maak, maar dit is wel iets dat wij hier in huis allemaal heel graag eten. Ik doe wat gedroogde chili-pepers in de pan, waardoor de kipkarbonade en de jus een kick krijgen. Aardappelpuree erbij en makkelijke groente. Ik maak een goede kuil in de puree en hoop niet op een ‘dijkdoorbraak’. Probeer het recept eens, want het is echt comfortfood. Tot over twee weekjes!


Op die wazige foto staat: "Ich wollte mich wirklich benehmen, aber es gab so viele andere Optionen' 🤣😂

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page