top of page
  • Monique Jansen

Lissabon


Wat hebben we heerlijke en zonnige dagen gehad in Lissabon. Ik was er nog nooit geweest. Deze prachtige stad stond al een tijdje op ons lijstje om die met onze vrienden te bezoeken. Elk jaar proberen wij een stedentrip te maken, de laatste was naar Hamburg, precies een jaar geleden. Het was een beetje krap qua tijd. Donderdagavond vertrekken en zondagochtend alweer vroeg naar huis. De heenvlucht had behoorlijk vertraging, waardoor wij midden in de nacht aankwamen. Gelukkig konden wij een uurtje langer blijven liggen, in Lissabon is het een uur vroeger dan in Nederland. De wekker ging toch erg vroeg, we hadden om 9.00 uur een stadstour geboekt.

We zouden niet alleen wandelen, maar ons ook met een prachtig trammetje (waar Lissabon onder andere om bekend staat), fietsen en een boot verplaatsen. Onderweg nog bij een Pastilleria de beste ‘Pastéis de Bélem’ gegeten. En deze zijn daadwerkelijk de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Ik heb het ‘gewone ’recept nog niet online gezet, maar wel de Pastéis de nata met advocaat. Ik ga toch nog even sleutelen aan mijn ‘oude’ basisrecept van deze heerlijkheid, want ik ben er wel achter dat het nòg lekkerder kan.


Het was prachtig, wat een bijzondere stad. Veel huizen hebben nog keramieken tegels als wandversiering. Kleine, smalle maar ook steile straatjes kris kras door de stad. Prachtige mozaïeken steentjes met schitterende patronen. Ik kan er genoeg over schrijven, maar ik duik straks vroeg mijn mandje in. Daarom heb ik een aantal foto’s die de sfeer beter weergeven dan ik dat met woorden kan omschrijven.


Heerlijk op terrasjes gezeten, slenteren door de straatjes, winkeltjes kijken, weer een terrasje pakken. We hebben ook zalig gegeten. Natuurlijk is op elke menukaart legio aan vis, maar ook vlees, bloedworst, varkensoren en allerlei soorten schaaldieren. Overal wordt een goede wijn bij geserveerd, en echt voor zulke schappelijke prijsjes. Waar je in Nederland nog wel eens Chateau Migraine krijgt ingeschonken en daar de jackpot voor betaalt, krijg je daar voor een klein prijsje heerlijke wijntjes!

De tweede avond wisten we al waar wij zouden gaan eten: Bij Restaurant Minibar van Jose Avillez hadden wij het 10-gangen-menu dat door Remco was gereserveerd. En wat hebben wij heerlijk gegeten! Alles was even mooi en zo ontzettend smaakvol. De entourage was ook schitterend. Het restaurant is een bijzonder pand, een voormalige kerk. In dit pand zitten 4 verschillende soorten restaurants van dezelfde eigenaar. Het zit er bomvol, het is geen luxe hier van tevoren te reserveren.


Daarna nog even door de stad gewandeld en op een terras een afzakkertje gedronken. Helaas moest de wekker vroeg gezet worden, ons tripje zat er alweer op. Je zult begrijpen dat ik na een paar van zulke dagen tonnetjerond ben. Vandaag heb ik daarom als avondeten de Tostada con tomate y jamon gemaakt. Die spullen had ik nog in huis, is snel gemaakt en ontzettend lekker! Probeer het eens, echt, je zult blij verrast zijn. Woensdag ben ik waarschijnlijk weer de hort op, dus over een week het volgende blog met een leuk recept.
56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page