top of page
  • Monique Jansen

Limoncello


Jaaaaaa! Het was even de tijd gunnen, maar... dan héb je ook wat! 6 weken geleden had ik de citroenen geschild en de schillen in de wodka gelegd. Dat moest 6 weken op een koele en donkere plek 'trekken'. En nu was het eindelijk zo ver. De Limoncello kon afgemaakt worden. Ik dacht dat ik dat in 2 uurtjes wel voor elkaar zou hebben, dat duurde echter ietsje langer. Maar dat komt met name, omdat ik de etiketjes met mijn logo op de flessen wilde hebben.


Ik vergis me er ook altijd in hoeveel flessen ik dan uiteindelijk kan bottelen. Dat blijken er toch stiekem altijd meer dan ik had berekend. Er moet nog suikerwater bij de citroen-wodka, en daar zit mijn inschattingsfout. De suiker heeft natuurlijk ook volume. Gelukkig ben ik uiteindelijk 'rijker' dan ik had ingeschat! Van de Dames van het Koffieuurtje had ik hele gave flesjes en kurken gekregen. Die heb ik allemaal (en nog wat meer;-)) voor de Limoncello kunnen gebruiken. Vanmiddag, terwijl ik aan het bottelen was, scheen de zon even tussen de wolken door zó op de gevulde flesjes, en... echt; Het is dan net alsof je de zon in een flesje hebt gevangen. Het geel verandert in een goud-gele-gloed... echt schitterend! Het zijn best veel gevulde flessen geworden. Ik moest een beetje grinniken omdat ik bij mijzelf dacht, dat ik zo een winkeltje kon beginnen. Maar ach, die mooie flesjes worden als cadeautje of bedankje weggegeven (er is volgens mij niets leuker dan iets te geven dat zelfgemaakt is). Maar we drinken deze natuurlijk ook zelf na een gezellig diner of een keer in een weekend als borreltje... die flesjes komen wel op.


Deze Limoncello is ook weer goed gelukt. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb de vorige keer Bergamot-citroenen gebruikt, en die was nóg lekkerder. Dat de volgende keer maar weer. Het Bergamot-seizoen duurt niet heel lang. En er op wachten (tot januari), daar had ik ook weer geen zin in. 2 Dames van het Koffieuurtje gaan een dezer dagen ook hun Limoncello afmaken. Ik voel een proeverijtje aankomen;-) Recept


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page