top of page
  • Monique Jansen

Leuke daagjes en een heerlijk recept!


Was het aan het begin van de week lekker rustig, zo was het nu weer lekker druk met leuke dingen. Jongste zoon had zich deze week een dag niet ingeroosterd om te gaan werken, maar gezellig met zijn moeder een dagje de hort op te gaan. Nu was het ook vakantie, en daardoor waren veel bezienswaardigheden waar wij naartoe hadden willen gaan compleet volgeboekt of uitverkocht. We besloten naar Rotjeknor te gaan en daar bij Hotel New York te lunchen, en daarna zouden we wel zien. Beiden hadden na de lekkere lunch geen zin meer om naar de Kunsthal te gaan. We besloten de auto te parkeren bij de Markthal en dan vanaf daar een stukje te gaan lopen en een beetje te winkelen. Hij was nog op zoek naar een paar items, en er was nu ook nog sale. Op een paar schoenen die hij zocht na, is hij geslaagd. Nu was ik al voor het tweede jaar op zoek naar een winterjas. Wat ik online besteld had, ging steeds retour (het nadeel van online winkelen, soms moet je dingen gewoon aan zien). Maar nu had ik een leuke jas gevonden. Bij de ene winkel helaas niet in mijn maat, bij de andere winkel helaas niet in de kleur die ik wilde.

Maar, online wel de jas in de juiste maat en de juiste kleur kunnen bestellen! (En een keer geen groen of bruin!) Die avond had ik jachthoorn blazen, dit keer in Leusden. Wij hebben ons stinkende best gedaan, want komende vrijdag hebben wij een optreden bij onze Nieuwjaarsreceptie. Maar het is ook veel lachen, gieren en brullen. Het is zo’n gezellige en veilige groep, het is elke keer dat wij bij elkaar komen hartstikke gezellig.

Op vrijdag heb ik met de hondjes mooi kunnen wandelen. Dit keer hadden wij geen vrijmibo, wij gingen met vrienden eten. We waren erg laat met reserveren, waardoor veel restaurants al vol zaten.

Maar als je een zoon in één van de leukste restaurants van Woerden hebt werken, lukt het om een mooie tafel te krijgen! Bij Viviamo eten we altijd lekker. Onze zonen hebben daar ook gewerkt en veel geleerd. Om alvast ons jaarlijkse tripje wat verder te bespreken, zijn we daarna naar ons huis gegaan om onder het genot van een Pina Colada of een Espresso Martini het volgende uitje door te nemen. (Tja, je moet zelf de slingers ophangen.)

Zaterdag stond in het teken van het huis ‘kerstvrij’ maken. De boom werd van alle versieringen ontdaan en de kerstkransen en kerstmannen zijn weer op de achterzolder. Dan is het opeens weer erg leeg in huis en mis ik die lichtjes die in de boom zaten. Maar gelukkig gaan we wat weer en lengte van dagen betreft gelukkig weer de goede kant op.

In de avond had ik nog een Nieuwjaarsborrel bij Arjan de wildhandelaar waar ik de eendenboutjes voor de Gekonfijte eendenbouten vandaan had. Die hebben we van de week gegeten, boven op de Cassoulet (Franse bonen- en vleesschotel) die ik had gemaakt. Die Cassoulet is echt zalig. Ik ben niet echt een fan van bonen, maar deze bonenschotel met veel vlees is echt een aanrader. Schrik niet van de lijst met ingrediënten, want veel is 'een theelepel van zus en een theelepel van zo' van wat je waarschijnlijk wel in je kruidenlade aan potjes hebt staan.

Vandaag de eerste hondentraining van het nieuwe jaar gehad met Fien. Wat had zij er weer zin in. (En ik ook!)

Voor mij en voor haar was het weer even de puntjes op de i zetten. Vooral het naast lopen/volgen en het niet-inspringen moesten weer even goed getraind worden. Door het koude weer waren een aantal lessen vorig jaar helaas niet door gegaan. Fien sprong uit de auto en had er meteen heel veel zin in. Zo leuk om haar zo enthousiast te zien als we gaan ‘werken’.

Komende week nog even een paar dingen maken als prijsjes voor de loterij voor onze WBE-Nieuwjaarsreceptie. Ik zal Fudge en Heesterkanter Limonade maken die ook op de prijzentafel zullen komen. De opbrengst van de loten gaat naar de WBE-kas, zodat wij weer veel leuke en leerzame dingen kunnen organiseren. Het wordt vast (eindelijk weer na twee Corona-jaren) weer een hele gezellige avond.52 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page