top of page
  • Monique Jansen

Lente!


Niet alleen was de lente hier in huis al begonnen met onze pup Fien, maar ook bij de Manege Morgenstond is die nu echt begonnen. De afgelopen paar dagen is het daar ook groot feest. Vrijdag is het veulen van Annemoon, Symboliek MM, geboren en afgelopen maandag het veulen van Niezelma, Symfonie MM. Beide hengstveulentjes zijn prachtig! Annemoon is echt een trotse moeder, en ik mocht het veulen ook even aaien, samen met haar ‘tante’. Niezelma is erg beschermend naar haar kleine, zodra je daar in de buurt komt, gaan haar oren naar achteren en laat ze merken dat ze niet op kraamvisite zit te wachten. Symboliek is een beetje te vroeg geboren en moet nog wel wat aansterken met de moedermelk. Maar dat gaat vast goed komen, wat een dapper en nieuwsgierig veulentje is het! Je zou hem het liefst meenemen naar huis. Belle bleek niet zwanger te zijn, maar er zitten nog wel een aantal veulentjes van andere merries aan te komen.

Ik heb wel vaker laten weten dat ik dit het mooiste jaargetijde vind. De lichtzoete geur die ik op kan snuiven van het fluitenkruid als ik naar het hondenveld loop. Een jachtvriend is nu in Duitsland en heeft mij een foto gestuurd van het koolzaad die daar nu prachtig bloeit. En ook Nadine uit Duitsland heeft me een filmpje en foto’s gestuurd van de ‘Raps’. Zij zit noordelijker, en je ziet dat het daardoor nog niet zo ver wat bloei betreft is als in het midden en zuiden van Duitsland. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het daar ruikt als je daar langs rijdt, ook een licht-zoete geur die de auto vol in de lente zet. Leuk, als mensen zo aan je denken en de beelden met je delen!
Vandaag het recept van de Suikeramandelen. Mocht je nog een leuk Moederdagcadeau moeten bedenken, dan kun je deze maken. Zodra het afgekoeld is, kun je het leuk verpakken en heb je een leuk en zelfgemaakt Moederdagcadeautje. Het is snel gemaakt, maar je moet echt bij de pan blijven zodra deze op het vuur staat en doorzetten zodra er geroerd moet worden.

Vandaag bij Wodkawoensdag waren we bijna voltallig. Een dame kon er helaas niet bij zijn, doordat de kinderen vakantie hebben. Bij de koffie was een dame er ook niet bij, zij doet de opleiding tot instructrice en gaf les aan de groep die na ons hun paardrijles heeft. Maar wat hebben we weer zalig in het zonnetje kunnen genieten. Ik wens je een mooie Lentedag! Geniet van het schitterende weer, de vogels die prachtig fluiten, de bloemen overal, de kuikens… Ach, eigenlijk is alles om volop van te genieten nu!
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page