top of page
  • Monique Jansen

Lente!

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022


Prachtig zoals de lente is begonnen. De magnolia’s ontploffen met hun schitterende bloemen in wit en roze. Ik kan daar ontzettend van genieten. Met Soof fiets ik dan langs 2 bomen die zo mooi in bloei staan. Maar ook onderweg naar het station zie ik van deze bomen volop in bloei. Ik had een paar takken met bloesem in huis, maar helaas gaan deze ook in huis maar een paar dagen mee en verliezen ze al snel hun bloemblaadjes. Ook op het veld en langs de plas komt het fluitenkruid op. Nog heel even en de witte bloemetjes zullen ook hier in te zien zijn. Fluitenkruid, of kikkerbloemen zoals ‘polderkind’ Gert die noemt. Nu stond ik vanmiddag in de tuin op een plekje waar ik niet heel vaak sta, maar daar waren ook de paardenbloemen volop in de bloei. Die heb ik meteen een kopje kleiner gemaakt. Op zulke bloemen zit je in je tuin niet te wachten. Helaas hoor ik geen 'timmerwerkzaamheden' meer in het vogelhuisje waar een pimpelmees bezig was. Ik hoop wel dat het huisje dit jaar nog bewoond gaat worden en dat er gezinsuitbreiding komt van de familie Mees. Ik had een paar weken geleden heel veel klaproos-zaadjes gekregen. Die kunnen een dezer dagen gezaaid worden.

Vandaag heerlijk paard gereden. Nog wel binnen, en dat was maar goed ook. Die paarden waren toch wel erg schrikkerig vandaag. Nog even in de tuin gewerkt en eindelijk de bijkeuken van top tot teen gedaan. De tuin knapt dan meteen wel aardig op, maar steeds als ik denk dat ik een bepaald stuk gedaan wil hebben binnen een bepaalde tijd, kom ik erachter dat ik altijd te ambitieus van start ga. Maar met het weer van vandaag is het absoluut geen straf om buiten aan het werk te zijn. Ik hoop dat het mooie weer nog even aanhoudt. Met dit weer is een salade altijd erg welkom als avondeten bij ons.

Uiteindelijk kost deze salade net zoveel tijd als voor een normale ‘avonddis’, maar deze is het meer dan waard: Ceaser Salad. Manlief en ik hebben deze voor het eerst gegeten toen wij in Peru waren bij een restaurantje. Daar werd de dressing aan tafel bereid. 30 jaar later gebruik ik nog steeds dezelfde ingrediënten als de chef die toen aan tafel kwam. Zalig!

Ik ben bezig met een experimentje met olijven. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken zoals ik in mijn hoofd had bedacht. Het probeersel is nu aan het afkoelen. Maar ik ga zo meteen met een vriendin een borrel drinken, dus ik kan het pas proeven als het is afgekoeld. Ook morgen heb ik een leuke avond staan. Dan gaan Carla en ik naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam voor een concert van de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Dat zouden wij al veel eerder gedaan hebben, maar Corona gooide daar roet in het eten. Nu is het morgen zover, ik heb er zin in! Vrijdag nog de ALV van de WBE en dan…. Kunnen we eindelijk onze pup ophalen. Ik ben zo benieuwd naar haar, en hoe Soof en zij op elkaar zullen reageren. Nog 3 nachtjes slapen!!! Yeah 🤗21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Verwachtingen

bottom of page