top of page
  • Monique Jansen

Lekkere balsamico!


Door mijn vriendin Carla ben ik aan een heerlijke balsamico gekomen. De eerste fles had ik van haar cadeau gekregen, Balsamico met Dadel en Vijg. Echt zalig, over een groene salade met wat goede olijfolie, een beetje zout en peper en je hebt een heerlijke dressing. Ook bij de salade met gerookte ganzenborst of gerookte reebout is dit een hele goede combi. Deze fles was binnen de kortste keren op, en zo hebben wij gezamenlijk een volgende bestelling geplaatst bij Samen in de Keuken. Erg handig als je niet in de buurt van het winkeltje (Alkmaar) woont, Nu had ik gekozen voor een fles witte balsamico met citroen en lavendel en een fles hazelnoten balsamico. Ook deze zijn werkelijk zalig. De balsamico met citroen en lavendel is heerlijk bij een groene salade en geeft door het fruit en de bloemen een zomers tintje aan de salade. De hazelnoot balsamico is heerlijk bij zowel rood- als blauwschimmelkaas met wat vijgenbrood, gewoon ernaast om een beetje mee te dopen. Ook heerlijk als je wat noten of blauwschimmelkaas door je (witlof-)salade hebt gedaan. Nog een stukje peer erdoor en je hebt echt een super-de-luxe salade. Er worden nog tal van producten verkocht, ik kan je dit winkeltje echt aanraden. Maar, mocht je een keer naar Alkmaar gaan, ga hier dan zeker even shoppen. En Alkmaar is echt een bijzonder leuk stadje voor een dagtrip. Ik ben er ongeveer een jaar geleden voor het eerst geweest, en was aangenaam verrast door deze stad.


Ik had vandaag slechte zin om te koken. Het werd AGV (Aardappelen, Groente, Vlees), niet echt iets waar ik erg enthousiast van word… Aardappelen heb ik altijd wel in huis, maar de enige keer dat ik echt blij word van een gekookte aardappel, is zoals je deze in Oostenrijk geserveerd krijgt bij een goede Kalfsschnitzel; De Peterselienkartoffel (dat recept komt een andere keer). Op elke andere manier bereid, dan gekookt, vind ik aardappel wel verschrikkelijk lekker. Ik heb altijd wel een paar hamburgers of chipolata worstjes in de vriezer. Dit keer heb ik gauw de chipolata worstjes uit de vriezer gepakt en een paar aardappelen geschild en gekookt. De groene salade heb ik lekker gemaakt met de dressing van de Citroen en Lavendel en een paar tomaatjes door de salade gedaan. Om alles een beetje op te leuken en toch een beetje bijzonder(der) te maken, heb ik mijn Snelle Tomatenchutney gemaakt. Die is gemaakt terwijl de aardappelen op staan. Je hebt de ingrediënten bijna altijd wel in huis, paar tomaten, ui (ik greep mis met de sjalotten), knoflook, suiker en balsamico… kind kan de was doen. Mocht je ook een keer je AGV op willen leuken, dan raad ik je deze chutney aan! Ook lekker bij een BBQ, bij hamburgers, worstjes of een drumstick. Ook goed van tevoren klaar te maken en zowel warm als koud te eten. Goed afgesloten kun je het ongeveer 5-7 dagen bewaren in de koelkast.



56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page