top of page
  • Monique Jansen

Lekker klein hapje


Vandaag een recept van een snel en makkelijk hapje; Witlofschuitje met gorgonzola, peer en walnoot. Deze kan als hapje bij een borrel dienen, of als amuse voordat je aan tafel gaat. Witlof is lekker bitter, en met het zoetje van de peer, het zilte van de blauwschimmelkaas en het knapperige van de walnoot heb je echt een lekkere combinatie. Het ziet er ook erg feestelijk uit, maar het kost bijna geen tijd deze te maken. Ik gebruik ook wel eens Roquefort in plaats van gorgonzola. Roquefort heb ik meestal wel in huis, omdat ik dat een ontzettend lekker kaasje vind.

Het blog is vandaag tussen het rennen en vliegen door. Ik moet zo meteen koken, eten en weer in de auto voor de laatste loodjes van het Lustrumfeest. Wat zal ik blij zijn als dat feest er eenmaal is. Dan is het loslaten en als bamboe meebewegen. Maar mijn hoofd loopt om, zit te vol en ik merk dat ik ‘slordig’ word en steken laat vallen. Voor een perfectionist is dat zeer frustrerend…


Gisteravond met Fien hondentraining gehad. Anne Beth, die ken ik nog van hondentraining met Soof, kwam even naar Fien kijken nu ze nog een beetje een pup is. Zij heeft ook een DSD, Dirk. Ik moest altijd wel een beetje lachen om Dirk. Dat was een beetje het 'stoutste jongetje van de klas', bedoelde het goed, maar zat vol kattenkwaad en hing graag de clown uit. Eentje die nog nét geen rode neus uit zijn zak tovert. Fien groeit verschrikkelijk hard en is intussen al aan het wisselen, maar heeft gelukkig nog wel een beetje een (ondeugende) puppy kop en onhandige puppy poten. Ik wilde Fien met Anne Beth samen op de foto zetten, maar Fien rook al heel snel dat Anne Beth iets lekkers in haar broekzak had… Lief gebaar van Anne Beth, zij gaf Fien het lekkers dat ze voor haar had meegenomen. Om Fien daarna weer aan het werk te krijgen was geen uitdaging, dat lukte gewoon niet meer. Ik heb er wel erg om moeten lachen, Anne Beth (nadat ze zich erg schuldig voelde) ook gelukkig! 🤣Fien heeft nog wel even achter een dummy eend in het water gestapt, maar zwemmen deed ze nog niet uit zichzelf.

Ik ga gauw achter de pannen. Ik zou vandaag de Risotto met paddenstoelen en salami maken voor de foto’s. Dus ook dat recept komt binnenkort online. Fijne avond nog en veel plezier met koken zo meteen!38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page