top of page
  • Monique Jansen

Last minute Paasreceptjes


Nog een paar leuke en kleine receptjes vandaag die je met de Paasdagen zou kunnen maken. Om te beginnen een Rillette van makreel. In no time gemaakt en ontzettend lekker op een broodje of een toastje. Maar je zou er ook een groene salade naast kunnen maken en een bolletje van deze rillette bij kunnen serveren naast aan stukje geroosterd brood. Een cornichon erbij en je bent klaar. Dan heb ik het recept van een In gin gemarineerde zalm. Deze moet je van tevoren voorbereiden, maar op de dag dat je deze wilt serveren zijn het nog maar een paar kleine handelingen. Past helemaal bij de Paasdagen, versieren met wat blaadjes rucola met wat dressing, wat geroosterde pijnboompitten en je hebt een feestje op je bord.

Als salades heb ik er 3 voor je met witlof: Witlofschuitjes met gorgonzola, peer en walnoot. Ook van tevoren voor te bereiden, en net voor het serveren de witlofblaadjes (schuitjes dus) vullen met het mengsel. Deze kun je ook als handhapje serveren. Erg leuk! En anders de Witlofsalade met garnalen en gerookte zalm. Serveer deze in een mooie schaal, zodat iedereen zelf kan opscheppen. Of wat dacht je van een Witlofsalade met appel en mandarijntjes. Altijd handig om een salade te maken als je gasten krijgt die niet van blauwschimmelkaas of vis houden.


Geen fan van witlof? Maak dan deze Salade van geroosterde bietjes en feta. De heerlijke ā€˜aardseā€™ smaak van de bietjes met de zilte tegenhanger van de feta, met een ā€˜crunchā€™ van de geroosterde hazelnoten.

Zin in een hapje ā€˜ernaastā€™? De Scotch eggs kosten wat meer tijd, maar deze zijn echt ontzettend lekker. Als je deze door midden snijd, en de dooier nog ā€˜looptā€™ en niet hardgekookt is, en daardoor lekker romig... Jum! Daar wordt iedereen blij van!

Geen zin in een hoop werk (want voor de Scotch eggs moet wel even in de keuken staan)? Maak dan de Gevogelte ragout. (Ik had deze gemaakt van patrijs en fazant, maar je kunt die vervangen door kip.) Gebruik voor deze ragout kip. Ook deze bereid je een dag van tevoren, en hoef je alleen nog op te warmen net voor het serveren. Natuurlijk zou je de bladerdeeg bakjes zelf kunnen maken, maar dat kost veel tijd en uiteindelijk gaat het om de ā€˜ster van het gerechtā€™, de ragout. Ik zou (lekker makkelijk) kant en klare ragoutbakjes nemen. Terwijl de ragout langzaam opwarmt, verwarm je deze in de oven en heb je alles tegelijk klaar. Of maak een Quiche Lorraine. Dat vind iedereen lekker. Op de dag zelf klaar te maken, of een dag van tevoren en even opwarmen in de oven. Zoā€™n mooi gesneden puntje is altijd lekker!

Als dessert een Licht zomers taartje. Lekker met room en aardbeitjes. De lekkerste aardbeien zijn wat later in het jaar, maar je zou hiervoor ook ander fruit kunnen kiezen, denk aan stukjes appel, banaan of bramen.


Maar als je op Tweede Paasdag nog helemaal rond gegeten bent van de dag ervoor, en je alleen jezelf kunt porren in een lekker ontbijtje of lunch, en als je dan tĆ²ch nog wat zalm over hebt in de koelkast... Maak dan dit verwenontbijt klaar voor jezelf! Zalmtoast met gepocheerde eitjes, spinazie en Hollandaisesaus. Je mag best 'lui' zijn, en Hollandaisesaus uit een pakje gebruiken, en er staat een 'cheat' in het recept voor het gepocheerde eitje šŸ˜œ.





52 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page