top of page
  • Monique Jansen

Laatstevrijdagvoordezomervakantieborrel!


Voor de negende keer hebben wij met vriendinnen onze jaarlijkse laatstevrijdagvoordezomervakantieborrel gehouden. Door Corona hebben we wel een aangepaste versie gedaan, en een aantal vriendinnen was net op vakantie of gingen de dag erna. 9 jaar geleden was de eerste. Kinderen allemaal nog op de basisschool, dus vanaf 12.00 uur dat school uit was, werden de kinderen opgehaald, gingen we naar mijn huis en kregen de kinderen een lunch die bestond uit broodjes knak en zelfgemaakte wafels. De wafels mochten de kinderen zelf maken, dat was altijd één groot feest. Als de kinderen gegeten hadden, hieven wij het glas op de laatste dag van het schooljaar en het begin van de zomervakantie. Vaak gingen we door met borrelen tot de late uurtjes. De mannen kwamen rond etenstijd kijken waar vrouw en kinders toch bleven, en schoven aan om dan gezellig mee te borrelen.


Nu, 9 jaar later, is er toch wel wat veranderd. De kinderen zitten niet meer op de basisschool, die heeft plaatsgemaakt voor het middelbaar onderwijs of zelfs vervolgopleidingen. De broodjes knak en de wafels worden niet meer geserveerd en hebben plaats gemaakt voor hapjes, stinkkazen en borrelnoten. Dit jaar dus, helaas, met een kleiner gezelschap. Soms waaien de kinderen nog aan, maar dit jaar waren de meesten zelf hun 'eigen feestje' aan het vieren. Van mijn grote vriend Bronckx heb ik nog wel een lief cadeautje gekregen. Van de vriendinnen een doos gevuld met de allerlekkerste bonbons en truffels van de Truffel uit Woerden. Kijk maar eens: De Truffel.


Op het menu een aantal hapjes die van tevoren klaar te maken zijn, en alleen nog maar de oven ingeschoven of uitgeserveerd hoeven te worden , onder andere kipkluifjes, De Flammkuchen en Gazpacho, een koude tomatensoep. Flammkuchen stond al op de site, maar de gazpacho sinds vandaag. Ik had nog Lemonade op tafel staan, die had ik gemaakt van het sap van de citroenen waarvan ik de schillen had gebruikt voor de Limoncello.


De mannen kwamen in de avond ook weer gezellig borrelen (voor etenstijd zijn zij 'niet' welkom). Het was weer één groot feest! Wij hopen volgend jaar ons decennium te mogen vieren. En hopelijk is er dan geen angst meer voor Corona, en is de enige Corona waar we het dan nog over hebben het Mexicaanse biertje.
65 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page