top of page
  • Monique Jansen

Krokussen!


Ik heb er geen foto van kunnen maken, ik had mijn telefoon niet mee. Maar ik zag al een aantal krokussen heel erg hun best doen om boven de aarde hun prachtige paarse kleur te laten zien. Elk jaar denk ik dat dat wel erg vroeg is, maar het zal zo ongeveer rond dezelfde datum zijn. Vorig jaar kregen de krokussen zelfs nog een pak sneeuw over zich heen. Gelukkig gaan we de ‘goede kant’ op met het weer. Nu merk je echt dat de dagen weer lengen. Ik kijk er zo naar uit dat de regen- en winterjas weer opgeruimd kunnen gaan worden. Hier heeft Fien afgelopen zondag haar eerste verjaardag gevierd. Zij en Soof hebben een lekkere extra grote kluif gekregen. Ik moet Fien dan niet naar buiten laten, want zij gaat ‘m verstoppen, het liefst onder wat naalden, blad en aarde in de tuin. Met manlief en jongste zoon eindelijk weer eens een keer naar de film gegaan. Ik kon me de laatste film niet eens meer heugen, dat was volgens mij voor Corona.

Ik heb wel lekker aan recepten kunnen werken. Een aantal moet ik nog uitschrijven, daarvan heb ik alleen het papier met alle aantekeningen en hoeveelheden er op staan, twee moet ik nog een keertje maken, om te kijken of ik dan nu de juiste hoeveelheden wat ingrediënten betreft heb. Vandaag heb ik een hele Gezonde Chocoladecake voor je. Het is luchtig en smeuïg doordat er bananen en dadels in verwerkt zijn (ik had weer eens bananen over). Ik was alleen vergeten het cakeblik met cacaopoeder te bestuiven in plaats van met bloem. Daardoor was de onderkant op sommige plekken een beetje wit. Qua smaak is dat niet erg, maar het is minder mooi. Er zit geen toegevoegde suiker in de cake, je zou er nog een eetlepel honing in kunnen doen als je het heel erg zou missen. De Jachthoornblazers zijn proefkonijn geweest, en die vonden het erg lekker. (Altijd handig als je in allerlei ‘clubjes’ zit, zo heb je altijd proefkonijnen!)

Ik ben de afgelopen dagen met van alles bezig geweest, maar dat waren geen dingen om foto’s van te maken. Van de paar dingen die wel leuk waren, heb ik er een paar bijgevoegd. Eentje was ook erg lekker! Maja had een heerlijke cake gebakken. Ik heb het recept gevraagd, die komt ook online als ik die ook een keer heb gemaakt. Met onze WBE hadden wij een eendenbroedkorf-vlecht-avond georganiseerd bij Natuurmuseum De Wielewaal in Lopik. Daar kon ik heel even aanwaaien, omdat bij mij een afspraak in de avond iets was verschoven. Maar ik hoop volgende keer wel weer mee te kunnen doen. Het is niet alleen leuk, het is de bedoeling de korf in de sloot te plaatsen, zodat eendjes daar een mooi en veilig nest hebben waar o.a. de vossen niet bij de eieren kunnen. Ik heb wel wat leuke foto’s onderaan geplaatst, maar dat zijn screenshots van de hilarische Bemoeinietkikkeropinsta. Hoop dat jij er net zo hard om kan lachen als ik.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page