top of page
  • Monique Jansen

Koud maar schitterend!

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021


Heerlijk weer dit weekend! En eindelijk lengen de dagen weer. Let er maar eens op; Vanaf 3 Koningen worden de dagen weer langer. Ik geniet daar met volle teugen van. Vrijdagavond was er al een mooie lucht. Die tekende al zo, dat het een koude nacht zou gaan worden, en dat werd het ook. De volgende ochtend was er zon, een strakblauwe lucht en... konden er schitterende plaatjes gemaakt worden. Onze oude hond kan niet meer zo ver wandelen, en de 'jonge' hond heeft op het moment ontstoken tenen, waardoor ook zij haar poot niet te veel mag belasten. Maar voor beide honden heb ik er wel een leuk uitje van weten te maken.


Nu is het 'normale' leven (wat eten betreft) weer begonnen. En dat is maar goed ook. Na alle overdaad en lekkere snoeperijen van de afgelopen maand, zitten alle broeken en truitjes wat strakker dan eerst. Ik vind het altijd wel even wennen. Waar ik eerst nog na de koffie 's avonds met een stuk taart en daarna nog een kaasplank met een portje of een goed glas wijn pakte, is er nu opeens niets... Maar dat is twee dagen wennen, en daarna 'gaat het wel weer'.


Deze week stonden er dus weer normale gerechten op het menu. Lekker, maar geen overdaad. Andijviestamppot, kipkarbonaadjes met aardappelpuree en ook een Spinazie-Zalmquiche. Die quiche had ik al een tijdje niet meer gemaakt. De laatste keer had ik minder tijd, en had ik voor de bodem een pakje bladerdeeg gebruikt. Nu had ik wel meer tijd, en heb ik deeg voor de bodem en de randen de avond van tevoren gemaakt. Als je die even voor gebruik uit de koelkast haalt, rolt dat gemakkelijker uit. Simpele gerechten (zonder overdaad) zijn ook zalig. Je kunt hier nog een makkelijke groene salade bij maken. Terwijl ik dit schijf, betrekt de lucht helaas. Maar het waren een paar mooie dagen met de zon erbij! Met dank aan Remco voor de mooie natuurplaatjes!
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page