top of page
  • Monique Jansen

Kort blog


Het is veel te heet om lang achter de pc te zitten. Vandaar dat ik vandaag maar een kort stukje schrijf. Ik moet ook nog even het kippenhok schoonmaken, morgen heb ik daar geen tijd voor en ga ik met oudste zoon nog een pak kopen voor zijn diploma-uitreiking binnenkort. Ook daar is het eigenlijk veel te warm voor, maar we gaan in de ochtend, hebben een missie, hij vindt shoppen net zo ‘leuk’ als ik, dus ik hoop dat we snel klaar zijn.

Over snel klaar gesproken; Ik heb vandaag de Witlofsalade met appel en mandarijntjes online gezet. Makkelijk, hufterproof en ook snel klaar 😉. Witlof is vaak toch wel wat bitter, en de appel en mandarijn geven het een fris-zoete toets. Lekker als bijgerecht en je staat er niet lang voor in de keuken.

Zondag hebben we een hele gezellige borrel met heerlijke hapjes en wijntjes gehad. Het was echt zo gezellig met onze vrienden. Even de vakantie-verhalen horen en gewoon lekker bijkletsen. Ik ben van heel veel gerechtjes vergeten foto’s te maken. We begonnen met oesters. Daar waren 2 sausjes bij, maar ik eet die het liefst met wat versgemalen peper en citroensap. Daarna hadden we een hapje van geschroeide zalm, tonijn en wakame met daarna een kreeftensoepje die wat pittiger gemaakt was met wat extra rivierkreeftjes. Mijn gerookte reebil met een dressing van olie en een balsamico met dadel en vijg, wat geroosterde pepita’s en pijnboompitjes en granaatappelpitjes. Een knoflooksoep met brood, paprika, tomaat en gepocheerd ei (ander recept dan die ik laatst heb gepost, maar ook superlekker!) en als afsluiter saté met zelfgemaakte satésaus. Elk koppel had een gerechtje gemaakt en daar wijn bij uitgezocht. Het was weer smullen.

Gister eindelijk weer een hondentraining gehad na vakanties en te warm weer. Fien moest wel even op gang geholpen worden met een apport. Maar toen zij eenmaal begreep dat ze echt best ver moest zoeken, ging het de keer daarna vlekkeloos. Ook de andere opdrachten gingen echt goed. Ze is erg gedreven en ook zij is een totaal andere hond bij deze training dan thuis. Je kunt ook echt merken dat zij het ontzettend naar haar zin heeft en graag voor je werkt. De andere hondjes deden ook heel erg hun best, en elk baasje nam aan het einde van de training het leukste hondje mee naar huis.

Vandaag bij Wodkawoensdag heb ik de verrassing die ik bij de laatste borrel was vergeten neer te zetten, meegenomen. Die borrelglaasjes met ‘ons clubje’ er ingegraveerd had ik al maanden klaar liggen om bij de borrel te gebruiken. Maar ja, toen het zover was en ik de dag erna alles aan het opruimen was, kwam ik ze weer tegen en was deze de dag ervoor straal vergeten. Carla had een lekker drankje meegenomen om er in te schenken en ik had gauw nog Cantuccini gemaakt om er in te dopen. In de middag gauw naar mijn ‘oudste’ vriendin om te gaan kijken waar wij nu naartoe gaan in die Heimat om ons 30-jarig jubileum te vieren. Het is Bonn geworden, en we verheugen ons er nu al verschrikkelijk op!! Nog één dagje zweten, en daarna hopelijk wat aangenamere temperaturen! Fijne week nog allemaal!!43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page