top of page

Kookmoe...

Monique Jansen

Rond de Kerst heb ik daar vaker last van, kookmoeheid... De overdaad in de winkels lang voor de Kerst, waar ik dan verschrikkelijk hebberig van word, en van alles koop en bereid. En als het dan bijna Kerst is, heb ik geen zin meer om uitgebreid te koken...

Gelukkig heb ik nog een kind dat gourmetten helemaal geweldig vindt. Een avond is dus al 'geregeld', dat wordt gourmetten. Nu is ook de Kerst dit jaar door de Corona-maatregelen totaal anders dan andere jaren. Eerste Kerstdag komen de schoonouders hier eten. Dan heb ik wel een leuk menuutje in elkaar geflanst. Wel één zodat je niet, als je gasten er zijn, in de keuken staat, maar zoveel mogelijk van tevoren hebt kunnen voorbereiden. Tweede Kerstdag zouden wij met onze vrienden (en kinderen), waarmee wij normaal gesproken elk jaar een weekend de hort op gaan, vieren. Maar onder het mom: 'blijf thuis', hebben wij besloten deze af te zeggen. Helemaal nu er weer Covid-patiënten naar Duitsland moeten, omdat hier de IC's overvol zitten. Jammer, ik had graag de twee achterbouten van een ree die ik nog in de vriezer heb liggen bereid op mijn Kamado.

Het is nog best druk deze weken. Veelal met leuke dingen (naast alle 'moetjes'). Zo ben ik bij mijn jachtvriend aangewaaid om een paar Vogeltaarten op te halen. Hij maakt zulke mooie taarten, zo heb ik ook meteen een mooi cadeau om te geven. Natuurlijk bestel ik er voor mijzelf ook eentje. De tuin fleurt zo aardig op, en de vogeltjes zijn er ook erg blij mee. Ik moet wel oppassen dat onze stoute kat 'Suus' niet de 'slagroom' eet. Dat had ze vorig jaar gedaan en was voor zowel haar als mij geen succes... (zij aan de race en spugen, en ik mocht het opruimen...) Ook had mijn lievelingskip Stientje daar flink van gesnoept 2 jaar geleden... Onderaan heb ik daar nog een foto van geplaatst.



Ik heb wel (eindelijk) Sloegin in de maak. Het duurde even, omdat ik op Gin aan het wachten was. Helaas kon ik die niet zelf meenemen, omdat alle buitenland-jachten gecanceld waren. Toen heb maar Gin besteld, en heb nu 2 soorten in de maak. Over 3 maanden zijn deze pas klaar, nog even geduld hebben dus. In januari wil ik ook weer Limoncello maken, en dan eindelijk weer van Bergamot-citroenen... Ik verheug me er nu al op! We hebben een vriend te eten gehad, en die avond had ik Knapperig buikspek

gemaakt met een Rode port saus. Als je geen zin hebt lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten, is dit een mooi recept. Het krijgt iets speciaals door de mooie glanzende saus en beide zijn gemakkelijk te bereiden. Ik hoop dat ik er aan denk foto' s te maken van wat ik met Kerst maak, want wat foto's maken betreft laat ik nog wel eens een steek vallen... Voor iedereen hele fijne Kerstdagen! Maak er een mooi Feest van met dierbaren!



 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


©2020 Monique Jansen

bottom of page