top of page
  • Monique Jansen

Koning Winter


Als je oud bent, mag je een winterjasje aan! Wat heeft Sonny zich vermaakt in de sneeuw. Hij gedraagt zich dan weer als een pup, de baas uitdagen, rennen, sneeuwballen vangen... terwijl zijn achterhand echt slecht is, en ik op de rem moet trappen, want hij blijft maar doorgaan. Ik heb wel een paar mooie foto's en filmpjes kunnen maken van hem (en Soof) en die nog even naar zijn vorige baas, Toni, gestuurd. Daar zal zij vast blij mee zijn. Sonny is al bijna 10 jaar bij ons, maar Toni is nog steeds erg betrokken bij Sonny.


Dit weekend wel weer de vrijdagmiddagborrel gedaan. Dat hadden we de afgelopen weken overgeslagen, maar dan mis je toch het 'begin van het weekend-gevoel'. Dit keer hadden wij een borrelplank bij Viviamo besteld, en die was echt top! De broodjes staan er hier niet bij op de foto, die lagen lekker warm in de oven. Zaterdag hoefde ik niet te koken, oudste zoon had vrijdag al pizza-deeg gemaakt en heeft zaterdag pizza's gebakken. Zalig! De bodem was echt geweldig, en iedereen mocht kiezen wat je als topping wilde. Afgelopen zomer had ik een stopflesje gevuld met gedroogde chili's en dat aangevuld met een goede olijfolie. Die hebben we over de pizza gedaan en gaf weer een extra kick.


Nu is het weer omgeslagen, SNEEUW! Code rood en kou. (Ik vraag me af hoe het met de crocus gaat...) Op het hondenveld is sneeuwpret. Ik had de erwtensoep al klaar willen hebben, maar ik heb maandag pas alle spullen in huis. Ik heb in de tussentijd wel een Mississippi Mud Pie gemaakt, maar deel vandaag het recept van de Kipvleugeltjes met Ras el Hanout. Dit speciaal voor Cas. Hij zit op het moment midden in een koolhydraatarm dieet. (En ik had bijna een Whatsapp-ban, omdat ik toch de foto's van de taart had gestuurd...) Dus Cas, speciaal voor jou de kipvleugeltjes;-) Voor degenen die wel wat koolhydraten willen: Voor jullie heb ik het Familierecept van Carla op de site gezet, de Havermoutkoekjes van 'Oma Hendriks'. Dan volgen de recepten van de Erwtensoep en de Mississippi Mud Pie binnenkort.


Met Cas kokkerellen is altijd gezellig (als hij niet op een koolhydraatarm dieet is ;-)) De eerste keer dat hij hier kwam kokkerellen viel zijn mond open toen ik mijn kruidenlade open trok. Zo had ik het ongeveer in mijn gedachten toen wij de keuken bestelden. Ik had echter andere potjes, maar doordat er een rubber matje op de bodem kwam te liggen, pasten de potjes niet meer. Ik heb nieuwe potjes aangeschaft, en zoals je ziet... er zijn inmiddels wel weer een paar potjes en flesjes bij gekomen. Maar de basis met de grote potten met wat ik vaak gebruik, klopt. Ik ben erg blij met mijn keuken!


En ja... Als je dan 50 wordt vandaag....

Verdient dat natuurlijk wel extra aandacht! Michel, van harte gefeliciteerd!!!! Dat we er spoedig een borrel op mogen/kunnen drinken!!!66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page