top of page
  • Monique Jansen

Kokkerellen, als troost

Bijgewerkt op: 4 jul. 2022


Vrijdag had ik willen kokkerellen. Dat is ‘m alleen niet geworden. Je hebt vast ook wel eens van die dagen dat niets ‘loopt’? Alles kost extra tijd, je laat van alles uit je handen vallen, grijpt mis, struikelt, stoot je en ga zo nog maar even door. Dat is zo’n dag, dat je beter niet van alles overhoop haalt om op tijd en ook nog geslaagd af te krijgen. Eigenlijk dat je beter op je bed had kunnen blijven liggen. De vrijdag hebben zich daardoor gevuld met allerlei andere dingen, die meer tijd hebben gekost dan normaal en met een hoop creatief taalgebruik. De zaterdag is de kokkereldag geworden. Ik had Shortbreadkoekjes met aardbeien-chocoladevulling op het program, een Puddingtaart en voor de avond mijn Reibekuchen en een Italiaanse Kipfilet. Die dag lukte alles allemaal een stuk beter gelukkig, hoewel ik de taart een 10 minuutjes eerder uit de oven had moeten halen. Qua smaak maakt dat niet veel uit, maar dan zou de structuur beter geweest zijn. Terwijl ik dit schrijf, schuif ik nog zo’n lekker koekje naar binnen 😉.

Bij jachthoorn blazen ging het mij beter af dan verwacht. Dat oefenen zet gelukkig wel zoden aan de dijk. Hoewel ik denk dat ik iets niet helemaal doe zoals het moet met hoe ik mijn lippen gebruik, maar hee, de toon die ik wilde laten horen kwam er moeiteloos uit. (Behalve tijdens het deuntje zelf, dat is dan weer een beetje jammer.) Ben heeft erg zijn best gedaan om een leuke bodywarmer en een bijbehorend overhemd (en voor mij een blouse) bij elkaar te zoeken. Iedereen was het eens over deze kledingkeuze. Nu nog een embleem er op en kunnen wij in hetzelfde tenue straks onze deuntjes ten gehore brengen. Ik heb smakelijk moeten lachen over het gehele kleding-keuze-proces. Mannen zijn net zo erg, misschien zelfs erger dan vrouwen, met het uitkiezen van een tenue. Om gezamenlijk ook een pantalon uit te zoeken is gelukkig een streep door gegaan.

Maandag gaat oudste zoon hospiteren. Toen ik dat hoorde, had ik meteen de kokkereldag (als troost) ingepland! Want als je verdrietig bent, helpt lekker eten in elk geval een heel klein beetje om je beter te voelen. Als hij gekozen wordt voor deze kamer, zou dat betekenen dat hij komende augustus al op kamers gaat. Mijn moederhart breekt, maar ik weet dat het voor hem hartstikke leuk is. Ik heb wel bij mijn bestelling flessen voor de Heesterkanter Limonade van Ikea meteen een hoop plastic bakjes mee besteld. Dan kan ik toch nog steeds in grote pannen roeren, en weet ik in elk geval zeker dat hij lekker zal eten. Gelukkig is het nog niet zover, en de bakjes liggen in de kelder te wachten tot het wel zover is. Dan kan ik ook steeds een beetje aan het idee wennen als ik iets uit de kelder nodig heb en langs de bakjes loop. Vanavond eten we dus ook comfortfood, Broodje gefrituurde kippendij, en morgen pittige kippendijen met een goede jus en aardappelpuree.

Op de foto’s stoute Fien, die denkt dat ze een schoothond is (en ook stiekem op een stoel kruipt, terwijl dat helemaal niet mag…) en ook dat ze mijn tomaatjes mag oogsten 🙄😵‍💫.46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page